Navdihujoči govorci na odru Zlatega bobna!

Dániel Kabai vodi ekipo za ustvarjanje kreativne vsebine pri Netflixu. Skupaj na podlagi podatkov razvijajo strategijo ter privlačne ilustracije in videoposnetke, s katerimi naročnikom iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike pomagajo odkriti nove serije in filme. Preden se je Dániel pridružil velikanu pretočnih vsebin, je izkušnje nabiral kot vodja kreativnih ekip pri Paramount Budimpešta in Varšava. Sodeloval je tudi v številnih nagrajenih oglaševalskih kampanjah za Comedy Central, Paramount, Nickelodeon in MTV v državah srednje in vzhodne Evrope.

​​​​​​​

Ashwini Deshapande je soustanoviteljica strateškega svetovalnega podjeta Elephant Design s sedežem v Puni, v Indiji, in predsednica žirije v sekciji Obrtna odličnost na letošnjem Zlatem bobnu. S svojimi predavanji je Ashwini v preteklosti že navduševala poslušalce v več kot 20 državah po svetu, med drugimi je sodelovala na ICOGRADA Design Week, Business of Design Week in United Nations Foundation. Indijska revija Impact magazine jo je sedemkrat uvrstila na lestvico »50 Most Influential Women in Media«.

O silnicah, ki spreminjajo odnos med potrošniki in znamkami bo spregovoril Rob Chalmers, vodja za izkušnjo z znamkami pri Dentsu Creative. V času, ko tradicionalna pravila ne veljajo več, bo podelil dragocene nasvete o tem, kako doseči rast znamk. Njegovo znanje izvira iz sodelovanja z uglednimi podjetji, med katerimi so Apple, Google, Toyota in Standard Chartered.

Amy Rodgers je del marketinške industrije že več kot 10 let, danes pa je kot vodja vsebin pri WARC Creative. Pri svojem delu se posveča raziskavam o učinkovitosti kreativnih vsebin. Na odru Zlatega bobna bo razpravljala o pomenu kreativnosti in kako jo pretvoriti v učinkovite marketinške rešitve. S pomočjo primerov bo osvetlila, kako lahko kreativnost podjetjem pomaga v tekmi za pozornost potrošnikov.

Z udeleženci Zlatega bobna bosta svoje znanje podelili tudi Eva Bodecker Thunborg, izvršna direktorica Mediaplus Nordic, ki velja za eno največjih neodvisnih medijskih agencij v Evropi, in Barbara Evans, vodilna partnerka v podjetju Mediaplus Group in predsednica žirije nove sekcije na letošnjem festivalu, Kreativna medijska odličnost. V pogovoru z naslovom »Sustainability – let’s walk the talk« se bosta dotaknili tematike klimatskih sprememb ter kako lahko marketing, mediji in raziskave pomagajo pri doseganju pozitivnih okoljskih sprememb.

Prijava del na tekmo poteka do 21. avgusta 2023

Prijave na tekmo za Zlati boben potekajo samo še do 21. avgusta 2023, prijavijo se pa lahko vsa dela, ki so bila objavljena, predvajana ali prvič izvedena med 16. avgustom 2022 in 21. avgustom 2023.

Agencije, oglaševalci, naročniki, oblikovalske/produkcijske hiše, medijska podjetja in drugi ustvarjalci iz 42 držav so vabljeni, da svoja dela prijavijo v šest različnih sekcij: One-Channel Drum, Omni-Channel Drum, Craft Drum, Creative Media Excellence Drum, Creative Business Excellence Drum in posebno All Juries Section.
Festival Zlati boben je vključen tudi na lestvico WARC Creative Rankings.

Tekmovanje za mlade bobnarje

Mladi ustvarjalci do 30. leta starosti, z vsega sveta, imajo ponovno priložnost preizkusiti in pokazati svoje sposobnosti na tekmovanju za mlade bobnarje, ki vsako leto poteka v sklopu festivala Zlati boben v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

Letošnji natečaj z naslovom “Zmenek z mojstrovino” išče najboljšo idejo za plakat. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 1.000 EUR in brezplačno vstopnico za udeležbo na festivalu Zlati boben.

O tekmovanju Zlati boben

Festival Zlati boben se je rodil leta 1993 s preprosto idejo, da bi združil ustvarjalce iz različnih, takrat pogosto opredeljenih “novih evropskih držav”. Festival je želel navdihovati in spodbujati ustvarjalno razmišljanje in delovanje za pozitivne spremembe na različne načine ter jih osvetliti s svojim tekmovalnim in kongresnim programom. Festival Zlati boben je bil izbran kot eden od sedmih regionalnih nagradnih festivalov, vključenih na lestvici WARC in v AdForum Business Creative Report, edinstveno lestvico najbolj nagrajenih kampanj na svetu po industrijskih sektorjih.

Festival Zlati bobem se bo letos odvijal 9. in 10. oktobra v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.
www.goldendrum.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj