Za najprestižnejše nagrade se bo letos potegovalo skoraj 400 del

26. Slovenski oglaševalski festival (SOF), ki bo 6. in 7. aprila v Portorožu ponovno združil predstavnike slovenske tržno – komunikacijske stroke, beleži visok porast prijavljenih del. V tekmovalnem programu SOF-a se bo za nagrade in naziv najboljšega potegovalo kar 396 kreativnih mojstrovin, kar je 31-odstotkov več kot v minulem letu.
 
S kar 94 prijavljenimi deli več kot v preteklem letu je izredno zadovoljna predsednica letošnjega festivala SOF ter direktorica poslovnega razvoja pri Futura DDB Mija Gačnik Krpič: "Porast števila prijavljenih del na Slovenskem oglaševalskem festivalu ni samo dokaz, da se vedno več dela, ampak, da se dela vedno več dobrih stvari. Zato smo te številke še toliko bolj veseli, saj bo tudi tekma toliko bolj zanimiva!"
 
Gal Erbežnik, predsednik žirije 26. SOF-a in svetovalec za kreativno odličnost pri Zavodu za besede in misli, dodaja: "Krize je zaenkrat konec! Veliko povečanje števila prijavljenih del je dokaz, da se v slovenskem oglaševanju dela več, pa tudi, da v zavesti oglaševalcev ni več zgolj preživetje. Očitno je spet prišel čas, ko želijo predstaviti svojo kakovost na najpomembnejšem nacionalnem dogodku, kar Slovenski oglaševalski festival nedvomno je. Želim si, da bi temu sledila tudi kakovost del, med katerimi bomo izbirali zmagovalce."
 

PREBERITE TUDI: 26. Slovenski oglaševalski festival: Manj reklam, več oglasov!

 
Galu se bo pri ocenjevanju najboljših del slovenske oglaševalske industrije pridružilo še osem strokovnjakov: Gregor Ahman, konceptualni/umetniški direktor pri Havas Vienna, Miha Bevc, kreativni direktor in partner pri BPCS, Vasilije Ćorluka, izvršni kreativni direktor pri Publicis One Macedonia, Matija Kocbek, vodja oblikovanja in inovacij pri agenciji Pristop, Tine Lugarič, kreativni direktor pri agenciji Luna TBWA, Katja Petrin Dornik, kreativna direktorica pri agenciji Grey, Matej Praprotnik, pomočnik direktorja za strateška vprašanja pri Radio Slovenija in Peter Šepetavc, vodja marketinga pri podjetju Mediately. Pri ocenjevanju v ožji izbor uvrščenih prijavljenih del v skupini Celostne komunikacijske akcije pa se bodo žiriji pridružili še trije dodatni člani, in sicer Anja Jurca, manager oddelka za komunikacije pri trgovini Hofer, Andrej Krajner, direktor komuniciranja pri NLB in Matevž Šmalc, vodja za upravljanje z blagovnimi znamkami pri družbi Si.mobil.
 

Več na: www.sof.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj