Nekdanja plavalka, ki je leta 2012 pri rosnih 17-ih zmagala na Olimpijskih igrah, je dandanes skorajda invalid. V ramenih ima zaradi neprestanih intenzivnih treningov tako hude bolečine, da praktično ne more več plavati in je pri komaj 25-ih letih že upokojena.

Na Olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu je osvojila kar 4 zlate medalje, a danes, le 8 let kasneje, zaradi hudih poškodb, ki so posledica dolgotrajnih, intenzivnih, rednih treningov, niti plavati več ne more. “Res ne morem. Ramena me tako bolijo, da lahko plavam 20 ali 30 minut, a to je največ, kolikor moja stara, polomljena ramena prenesejo v tem trenutku,” je povedala.

Franklin, ki je svojo peto in zadnjo zlato medaljo dobila leta 2016 na Olimpijskih igrah v Riu, je dve leti kasneje, decembra 2018, torej pri 23-ih naznanila svojo upokojitev. Ko so jo vprašali, če se namerava kdaj vrniti, je nedvoumno odgovorila: “Niti slučajno.”

“Nikoli nisem šla na drugo operacijo ramen, na katero bi morala, in preprosto – ne zdi se mi, da bi bila vrnitev v vodo na tej točki mojega življenja najboljša za moje psihično in fizično zdravje,” je nadaljevala. “Mislim, da sem dala vse, kar sem lahko, v ta šport in sedaj je čas, da grem iz vode.”

PREBERITE TUDI: Plavanje, idealni šport

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj