… Union se je pod okriljem Združenja slovenskih dermatovenerologov odvil 2. Regionalni kongres korektivne dermatologije 21. stoletja in 4. Anti-aging kongres slovenskih dermatovenerologov, ki ga je obiskalo okoli 200 udeležencev in kjer se je ponovno izkazalo, da se znanje skriva v medsebojnem sodelovanju in izmenjavi izkušenj.

V zadnjih treh dneh se je v Ljubljani zbralo okoli dvesto strokovnjakov s področja korektivne dermatologije in anti-aginga , ki prihajajo iz držav bivše Jugoslavije in drugih evropskih držav. V tem času so udeleženci lahko obiskali ali aktivno sodelovali na široki paleti strokovnih predavanj in delavnic. Tovrsten dogodek je ponovno dokazal, da lahko kljub istim orodjem že svež in inovativen pristop prinese kakovostne rezultate.

Kot v prvem, so se udeleženci tudi v drugem dnevu predavanj in delavnic lahko seznanili z najnovejšimi tehnikami in metodami zdravljenja kožnih nepravilnosti in pomlajevalnih postopkov, ki so jih predstavili mednarodno uveljavljeni strokovnjaki in predavatelji. Med takšnimi je denimo predavanje  predsednika kongresa, asist. Boruta Žgavca, dr. med, ki je predstavil študijo o inovativnem zdravljenju glivičnih okužb z novim laserskim pristopom in predavanje Sandija Lufta, dr. med, spec. dermatovenerologije, ki je predstavil najnovejše neinvazivne postopke za zdravljenje zrelih brazgotin, ki nastanejo kot posledica poškodbe ali bolezenskih stanj. Hrvaški dermatolog dr. Dinko Kaliterna je medtem predstavil inovativno metodo izboljševanja videza kože po porodu, ki vključuje celovito oblikovanje trebušnega predela – to pomeni sočasno odpravljanje brazgotin, strij in odvečne kože.

Evolucija, ne revolucija

Četudi je področje korektivne dermatologije in pomlajevanje kože v zadnjih desetih letih močno napredovalo, so strokovnjaki večinoma mnenja, da je razvoj novih metod stvar evolucije in ne revolucije, ki bi postopke in metode spremenila čez noč. Kot je povedala predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov, asist. Aleksandra Dugonik, dr. med., tovrstna srečanja pripomorejo k širjenju znanja, pri tem pa se porajajo nove ideje, ki lahko vodijo do pomembnih odkritij.

Predstavniki kongresa so v uradnem nagovoru udeležencem med ostalim napovedali, da se bo prihodnji kongres odvil prihodnje leto v Mostarju. »Že danes se veselim trenutka, ko se bomo vsi skupaj zbrali na jubilejnem 50. kongresu korektivne dermatologije«, pa je svoj pozdravni nagovor zaključil predsednik kongresa, asist. Borut Žgavec.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj