Trikrat ali štirikrat na leto se zgodi, da nas doleti obdobje retrogradnega Merkurja. Retrogradnost se zgodi, ko navidezno deluje kot da se planet pomika nazaj. V rimski mitologiji je Merkur prinašal sporočila bogov in je najbolj problematičen planet, ki gre lahko retrogradno. Je planet komunikacije in vlada znakoma Dvojčkov in Devici, ki sta ravno zaradi tega lahko prevarantska.

Sicer ste verjetno navajeni poslušati, kako gre, ko je Merkur retrograden, vse narobe. Komunikacija šepa. Pomemben email šefa vam odleti med neželeno pošto. Stvari vzamete osebno ko to res ni potrebno. Mimogrede nehote nekoga užalite. In, jasno, spet se vrnejo bivši, za katere si ne želite nikakršnega vračanja. Vse je preprosto težje in občutek imate, da se vlečete po blatu vsakič, ko želite imeti normalen pogovor. In to ravno sedaj, ko morate opraviti toliko pomembnih pogovorov.

Merkur bo stopil v retrogradno gibanje v četrtek, 18. junija, in bo tam ostal do nedelje, 12. julija. Nahajal se bo v znaku družinsko orientiranega Raka, zaradi česar se boste osredotočali predvsem na skupnost.

Poleg tega bodo z njim povezani tudi drugi planeti, ki bodo imeli vpliv na to, kako boste doživljali retrogradni Merkur. Če bi npr. sodeloval tudi Mars, bi imeli posebej intenziven retrogradni Merkur, saj je Mars planet vonj in vojskovanja. A tokrat ne bo tovrstnih astroloških aspektov – se bo pa povezal z zvezdo Sirij, ki je najsvetlejša zvezda na nebu.

Sirij je precej manj dramatična od ostalih planetov, a še vedno izjemno sijoča. Je zvezda bogastva, izobilja, časti, strasti in zamer. Na splošno je torej precej pozitivna in ko se poveže z retrogradnim Merkurjem, vam lahko pomaga sprejemati odločitve, ki vas vodijo na poti do izobilja. Kadarkoli gre kak planet retrogradno, vam da ponovno priložnost, da stvari popravite – kar se tiče retrogradnega Merkurja to pomeni, da boste lahko popravili napake v komunikaciji, ki ste jih nedavno naredili.

Čeprav bo tokratni retrogradni Merkur lažji in manj naporen kot so bili pretekli, pa to ne pomeni, da vam bo enostavno. Ne glede na to, kaj pravijo planetarni aspekti – namigovati na to, da bo karkoli lažje kot sicer, bi bila laž, sploh glede na aktualno dogajanje zadnjih mesecev.

Z osredotočanjem na skupnost(i) in sodelovanjem najsvetlejše zvezde torej izkoristite tokratni retrogradni Merkur za refleksijo in popravek preteklih komunikacijskih napak. Kajti če ignorirate nerazrešena vprašanja in spore, ostanejo nerazrešena in spori ostanejo spori. Sedaj pa je obdobje, ko bi se morali povezovati in sodelovati v skupno dobro vseh.

V oporo izkoristite še družinsko naravnani znak Raka, ki bo v podporo komunikaciji ter se lotite intenzivnih (in morda tudi težkih) pogovorov s prijatelji in sorodniki, ki jih čaka še veliko dela. Imejte te pogovore sedaj, kajti naslednji retrogradni Merkur ne bo tako prijazen.

PREBERITE TUDI: Tedenski horoskop: 15. do 21. junij 2020

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj