A včasih nam iz različnih razlogov ne uspeva najbolje in takrat se lahko poslužimo malih trikov, s pomočjo katerih bomo skrile kak kilogramček ali dva in tako izgledale vitkejše.
 

1. Kupite perilo za oblikovanje postave

Verjetno ste že velikokrat slišale za tovrstno perilo, a ga še niste kupile. A vse, ki ga imajo, so nad njim navdušene (no, razen v najhujši vročini), saj je menda zares zelo učinkovito. Pravi kos perila za oblikovanje postave bo skril obročke, poskrbel za bolj plosk trebuh in lepšo, bolj privzdignjeno in zaobljeno zadnjico.
 

2. Izogibajte se dodatnemu volumnu

Ne glede na to, kako modni so letos naborki in volančki – če bi rade izgledale vitkejše, na njih preprosto pozabite (nabrana, plisirana krila; bluze in majice z volančki ipd.). Na voljo je dovolj prelepih minimalističnih kosov, ki vam bodo bolj pristajali.
 

3. Ne nosite hlač dolžine 7/8

Čeprav so še tako modne, sploh odrezan džins, je treba vedeti, da optično skrajšajo noge – in kar je krajše, deluje tudi širše. Zato raje nosite čim daljše hlače.
 

PREBERITE TUDI: Kako z oblačili skriti odvečne kilograme in polepšati postavo

 

4. Izogibajte se svetlim barvam, sploh beli

Staro pravilo še vedno velja: svetle barve poudarijo in razširijo, temne skrijejo in zožajo. Zato predele telesa, ki jih želite malce skriti in zožati, raje oblecite v temnejše barve.
 

5. Krilo naj bo prave dolžine

Če imate zelo močne noge, izberite krilo do gležnjev, sicer pa naj se krilo konča na predelu nog, kjer je noga najožja: torej pod kolenom ali malo nad njim … nikoli tam, kjer je najširša. Še imate vitek pas in (pre)široke boke, boste lepo poudarile postavo s krilom kroja A.
 

6. Nosite visoke pete

Višje kot so, bolje je, če želite shujševalni učinek. A seveda le pod pogojem, da znate hoditi v njih, sicer raje izberite malce nižje (le malo stvari izgleda tako žalostno-smešnih kot račja hoja žensk, ki ne znajo hoditi v visokih petah). Pomembno je tudi, da imajo čevlji koničasto konico (špičaki), ne zaobljene – tako bo shujševalni učinek večji.
 

PREBERITE TUDI: Kako hoditi v visokih petah?

 

7. Od glave do pete v eni (temni) barvi

Gre za enega najstarejših trikov: če se cele oblečete v eno temno barvo, boste videti vitkejše, sploh v kombinaciji z visokimi petami. Poleg črna še temno modra, temno rdeča in temno gozdno-zelena.
 

8. Nosite hlače z visokim pasom

Visok pas poudari žensko postavo in optično shujša, zato raje izberite hlače (in krila) s čim višjim pasom. Če so hlače spodaj krojene rahlo navzven, bo shujševalni učinek še opaznejši. Če pa boste spodaj oblekle še perilo za oblikovanje postave in dodale visoke pete, boste same presenečene nad učinkom.
 

9. Nosite navpične črte …

Na vseh kosih oblačil: bluzah, majicah, puloverjih, sploh pa hlačah. Te optično zožajo in podaljšajo oz. povišajo.
 

PREBERITE TUDI: To so oblačila, ki nas naredijo bolj privlačne

 

10. … in pozabite na vertikalne

Čisto preprosto: razširijo.
 

11. Izberite tanke pasove

Zadnja leta so na srečo zelo modni tanki pasovi, kar pride prav tudi vsem malce bolj zaobljenim. Širši kot je pas, manj je primeren za obilnejše postave.
 

12. Pritegnite pozornost na adute s svetlimi in živahnimi barvami

Tako kot temne barve skrijejo, svetle in žive poudarijo, zato če imate npr. večje prsi in ozke boke, spodaj oblecite nabrano krilo v svetli ali živahni barvi in zgoraj minimalistični top temne barve brez volančkov in naborkov. In obratno: če ste zgoraj drobne in imate širše boke in večjo zadnjico, spodaj oblecite preproste kroje temnih barv, zgoraj pa si dajte duška s svetlimi in živahnimi barvami. Na ta način izvrstno uravnovesite neskladno postavo.
 

PREBERITE TUDI: 16 kosov, ki bi jih vsaka ženska morala imeti v svoji omari

 

13. Kupite pravi nedrček

Ali ste vedeli, da kljub vsem nasvetom še vedno kar 80 odstotkov žensk ne nosi modrčka prave velikosti in modela? In verjele ali ne, tudi pravi nedrček lahko optično shujša, saj so prsi na svojem mestu, zaradi česar je pas videti ožji, drža bolj vzravnana in posledično celotno telo deluje vitkejše in bolj samozavestno.
 

14. Držite se pokončno in vzravnano

Sključena postava deluje starikavo, nesamozavestno in na sploh odbijajoče, zato se potrudite in držite pokončno. Dodatni učinek je, da boste videti vitkejši!
 

Nasvet: najboljši učinek boste dosegle s kombiniranjem več izmed naštetih nasvetov: npr. visok pas na hlačah + tanek pas + navpične črte + visoke pete. Uspeh zagotovljen!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj