…nastopajo kot manekenke na odraslih modnih revijah. V zadnjem času se je pojavila še ena manekenka, komaj 14-letna Izraelka Sofia Mechetner, ki je odprla modno revijo Dior na pariškem tednu mode. Problem pa niti ne predstavlja toliko dejstvo, da ima Sofia le 14 let, temveč da je nosila prosojno obleko, kar po mnenju mnogih ni primerno za tako mlado dekle.

Mnoge države, npr. Italija in Anglija, imajo omejitev, da manekenke, mlajše od 16 let, sploh ne morejo nastopiti. S tem se strinjajo tudi nekateri modni oblikovalci, ki so za Reuters povedali, da manekenke, mlajše od 16 let, ne bi smele nastopati. Takšno pravilo so imeli tudi na londonskem tednu mode.

Zopet drugi, npr. Karl Lagerfeld, se s tovrstnimi omejitvami ne strinjajo. Tudi Sofiina agentka je povedala, da je Sofia čistila stanovanja s svojo mamo in če je dovolj stara za čiščenje, je tudi za nastop na modni reviji.

 

Kaj meniš o tem, da tako mlada dekleta sama potujejo po svetu in pozirajo v zapeljivih pozah in seksi oblačilih, namenjenih odraslim ženskam?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj