Lahko sprejmete, kar ni dobro za vas in se zadovoljite z manj, kot menite, da si zaslužite. Veliko ljudi, sploh žensk, spremlja občutek, da nismo dovolj dobre. Ko svojo vrednost zaupamo še v roke nekomu drugemu, postanemo ranljive za neprestano dajanje občutka, da nismo dovolj dobre in da dobimo manj, kot si zaslužimo.

Zagotovo je bolje sprejemati odločitve na podlagi zavedanja lastne vrednosti in pritegniti tisto, kar si želimo in zaslužimo pri partnerju.

Toda kako ugotovimo, kdaj v razmerju pristajamo na manj, kot si zaslužimo? Ko se odrečemo sebi, da bi dobili ljubezen, ki si jo želimo, se na koncu počutimo zavrnjeni in necenjeni zaradi vsega, kar smo, in imamo občutek, da naše potrebe za partnerja niso pomembne.

Če se ne zavedamo svoje vrednosti, praviloma dobimo manj, kot smo vredni. Natančno moramo vedeti, koliko smo vredni, in s seboj ravnati tako, kot bi želeli, da se ravna z nami, da bomo vedeli, kakšno osebo želimo pritegniti v partnerju.

Namesto da se sprašujemo: “Ali sem dovolj dobra?”, se vprašajmo: “Ali je dovolj dober zame?” Kako ugotoviti, ali si oseba, ki jo ljubimo ali spoznavamo, dejansko zasluži našo ljubezen?

13 znakov, da si vas ne zasluži

1. Ne vlaga v odnos

Počasi se začne umikati od vas. Preneha kazati zanimanje za karkoli v vašem življenju, ker jih preprosto ne zanimate. Izogibajo se preživljanju časa z vami, ker niso vpleteni v razmerje.

2. Občasno, ko nima nikogar drugega, vam pokaže malce naklonjenosti

Potrebuje vas le takrat, ko je osamljen/a in še takrat pod svojimi pogoji. Vi ste tam preprosto zato, da zapolnite praznino, ko nima nikogar drugega.

3. Z njim ste začeli hoditi na zmenke iz napačnih razlogov

Prestrašili ste se, da ne boste našli nikogar drugega. Ali je bil tako vztrajen, da ste naposled popustili. Morda ste se z njimi dobivali, da bi preboleli svojega bivšega, ker ste se bali biti sami ali samski. Niste upoštevali ste rdečih zastavic, ker ste padli na sladke besede. Smilil se vam je in ste mislili, da se lahko spremeni.

Pazite, da se ne zaljubite v nekoga zaradi tega, kako ste se počutili na začetku druženja, če vam oseba sploh ni všeč. Vsakdo vam lahko pove, kar želite slišati, da bi zadovoljil svoje potrebe.

4. Ste druga možnost in ne prva izbira

Ne izberite nekoga, ki ni izbral vas. Če vam reče, da ni pripravljen na razmerje, je to jasen znak, da si tega ne zaslužite. Ne vztrajajte v upanju, da jih boste lahko prepričali in jim dokazali, da ste vredni njihove ljubezni.

5. Razmerje se zdi enostransko

Morda ste predvsem vi tista, ki daje, on pa tisti, ki jemlje? Ali ste edina, ki vzpostavlja stik? V razmerje ne vlaga nobenega truda in daje prednost svojim lastnim interesom.

6. Žaljiv je do vas

Ponižuje vas tako, da pri vas išče napake, zato imate občutek, da je z vami nekaj narobe.

7. Zdi se, da si ne želi razmerja, vendar se vam ne bodo odrekli

Pazite se takih, ki si ne želijo razmerja, vendar se vam ne želijo odreči – to jim daje dovoljenje, da imajo svojo torto in jo tudi pojedo.

8. Z vami ravna kot z znanko, ne partnerko

Bodite previdni pri osebah, ki vas imajo za svojo znanko in vas ne predstavijo družini in prijateljem. Mislite, da nekaj čutijo do vas, v resnici pa vas hranijo kot umazano skrivnost, ki je ne poznajo njihovi prijatelji ali družina.

9. Zaljubili ste se v osebo, za katero mislite, da je, in ne to, kar je v resnici

Lahko se oklepate osebe, za katero želite, da bi bila, čeprav se njena dejanja ne ujemajo z njenimi besedami. Včasih je težko sprejeti dejstvo, da nekdo ni to, kar se predstavlja.

10. Njihovi paranoični strahovi in negotovost uničujejo odnos

Ne glede na to, kako zelo jih imate radi, se vam bo zdelo, da se ne trudite dovolj. Še naprej bodo preizkušali vašo ljubezen, da bi dokazali, kako zelo jih imate radi, in bodo od vas želeli več. Nič, kar boste storili, ne bo nikoli dovolj dobro zanje.

11. Izkrivljajo vaše besede in obračajo stvari tako, da ste “krivi vi”

Vse, kar rečete, si napačno razlagajo in obračajo proti vam. Ko jih opozarjate na njihovo vedenje, ponovno vse obrnejo proti vam, tako da dvomite vase. Ne vidijo vas takšne, kot ste.

12. So čustveno nedostopni

Zavrnili bodo vaša čustva in vam rekli, naj se sprijaznite, namesto da bi želeli razumeti, kako se počutite.

13. Svoje napake projicirajo na vas

Obtožujejo vas, da goljufate, lažete ali ste sebični, čeprav so to v resnici sami (projekcija), vendar se niso pripravljeni ozreti vase. Niso z vami zaradi tega, kar ste, temveč zaradi tega, kar lahko dobijo od vas.

Zaključek

Zaslužite si več kot drobtinice naklonjenosti; zaslužite si zdrav, medsebojno spoštljiv odnos. Da bi pritegnili pravega partnerja, si zaslužite ljubezen, ki je vzajemna. Ko sprejmete to, kar ste, lahko pritegnete nekoga, ki vas sprejema takšnega, kot ste. Ko začnete spoznavati svojo vrednost, lahko pritegnete ljubezen, ki si jo resnično zaslužite.

Tako pritegnete nekoga, ki z vami ravna tako, kot mu dovolite, da ravna z vami. Začne se pri vas (kako ravnate sami s sabo? Kakšne samogovore imate?), nato pa pritegnete nekoga, ki resonira s tem, kako ravnate sami s seboj.

Ko boste prenehali privlačiti tisto, kar ni dobro za vas, boste pritegnili nekoga, ki je usklajen s tem, kar ste. Ko si boste dali pravo vrednost, se ne boste zadovoljili z manj, kot si zaslužite. Na ta način se boste lahko počutili ljubljene zaradi vsega, kar ste.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj