Študija je pokazala, da naj bi, med drugim, tudi umrli prej kot desničarji.

Po podatkih sicer izjemno stare raziskave, ki je bila predstavljena pred kar 20 leti, torej daljnega leta 1991, naj bi levičarji živeli veliko manj časa kot desničarji in sicer kar 9 let. Strokovnjaki so se spraševali, če je razlog morda v tem, da imajo v življenju toliko več preprek ravno zaradi uporabe eve roke.

V raziskavi, katere podatki so bili objavljeni v The New England Journal of Medicine, so preučevali 1000 prebivalcev južne Kalifornije. Ugotovili so, da desničarji v povprečju živijo 75 let, levičarji pa le 66, kar jih je menda šokiralo. Ta trend so opazili pri obeh spolih.

Glavna raziskovalca sta povedala: “Ne namigujemo, da uporaba leve roke vodi v prezgodnjo smrt, a levičarji petkrat pogosteje umrejo v prometnih nesrečah. Sumijo, da zato, ker je cel svet narejen za desničarje.

Ugotovitve so skladne s podatki študije iz leta 1989, objavljene v The American Journal of Public Health, kjer so ugotovili višjo smrtnost zaradi nesreč med levičarji.

Dr. Halpern in Dr. Coren sta ugibala, da so levičarji morda tudi bolj podvrženi skriti težavam z imunskim sistemom in nevrološkim težavam, ki naj bi bile pri njih malce pogostejše.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj