Če začnemo kopati globoko po naših koreninah, mislih, obnašanju in občutkih, lahko pridemo do presenetljivih ugotovitev.

PREBERITE TUDI: Ta japonski test osebnosti vam bo vzel sapo

1. Naši možgani so bolj kreativni, ko smo utrujeni

Pravzaprav mislite, da bi moralo biti obratno, kajne? Raziskave kažejo, da obremenjeni možgani prej zanetijo kakšno novo idejo. Ko smo utrujeni, se želimo spočiti in takrat misli spustimo izpod nadzora. In ko pustimo, da misli prosto tavajo, dobimo svežo idejo.

2. Ignoriramo tiste, ki smo jim všeč in damo pozornost tistim, ki nas ne marajo

Izgleda, da nas podzavestno bolj vleče k tistim, ki nas ne marajo; pravzaprav z njimi lahko postanemo celo obsedeni. Ljudje si pač želimo tistega, česar nimamo. Raziskave so pokazale, da je zavrnitev povezana z motivacijo, nagrado in odvisnostjo.

3. Naše odločitve so bolj racionalne, ko jih premlevamo v tujem jeziku

Ko se moramo o nečem odločiti, običajno vpletemo svoja čustva. Ker iz vpletanja čustev ne moremo ali ne znamo pobegniti, hitreje občutimo negativna čustva, ki prizadanejo naše racionalne razmišljanje. Razmišljanje v tujem jeziku prinese več logike, saj čustva pustimo ob strani.

4. Kako obravnavamo natakarja, pove veliko o našem karakterju

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo bili priča prizoru, kjer se nekdo krega na natakarja. Strokovnjaki pravijo, da nikoli ne zaupajte ljudem, ki se do natakarjev grdo obnašajo, saj njihov odnos do restavracij pokaže njihov karakter nasplošno.

5. Delanje stvari, ki nas strašijo, nas osreči

To je ena izmed skrivnosti sreče. Bolj, kot si upate zapustiti cono udobja, in poskusite nekaj novega, norega, strašnega in neprijetnega, bolj boste povečali samozavest. In počutili se boste srečne. Strokovnjaki pravijo, da je strah zabava. Poskusite in poročajte, če drži.

6. Če govorimo o svojih ciljih naglas, je manj možnosti, da jih dosežemo

Če želite uspeti, o tem ne govorite nikomur, je nasvet strokovnjakov. Postavitev ciljev je velik korak. Ko govorite o ciljih, govorite o svoji prihodnosti in ne sedanjosti, zato se lahko počutite pod pritiskom. Zastavite si svoje cilje, vendar o njih ne povejte nikomur, naj bo to vaša skrivnost. Nato pa jih le zmagoslavno dosezite.

7. Nivo stresa, ki ga doživimo, ko izgubimo telefon, je primerljiv s stresom na poročni dan ali obisk zobozdravnika

Ste vedeli, da obstaja fobija pred tem, da nimate telefona (ga izgubite, pozabite, ugasne baterija)? Reče se ji nomofobija.. (No mobile fobia). Mnogo ljudi si namrečsploh ne upa izklopiti telefona in težko si predstavljajo, da bi bili brez. Prava panika pri vsakomu pa nastane, če telefon izgubi.

8. 80% časa opravljamo in to je povsem ok

Ko beseda naleti na opravljanje, najprej pomislimo, da opravljajo le ženske. Raziskave pa so pokazale, da opravljajo tudi moški. In to celo v enaki količini. Večino časa namreč govorimo o drugih ljudeh, pa nam je to všeč ali pa ne.

9. Milenijci so najbolj depresivni delavci

Milenijci so generacija, ki je najbolj izpostavljena depresiji in anksioznosti. Fizično so že na delu, psihično pa komaj sledijo. Soočajo se z mnogimi motnjami, med drugim tudi z izgorelostjo. Poslušajte jih in jim pomgajte.

10. Traja le 4 minute, da se v nekoga zaljubimo

To pomeni, da naše misli potrebujejo le 4 minute, da vedo, ali se zaljubimo v osebo ali ne. Torej, če želite na nekoga napraviti vtis, imate od 90 sekund do 4 minute časa. Izkoristite jih!

11. Čustva morda pomagajo predvideti prihodnost

Ste kdaj imeli občutek, da se bo nekaj zgodilo; ne glede na vse? Samo slutilii ste in o tem niste dvomili. Je bilo večino tega, kar ste predvideli, res? Vse je povezano z našo intuicijo. To, kar čutimo globoko v sebi, je običajno resnično in nam pomaga predvidevati dogodke, zato intuiciji le zaupajte!

12. Svoje sanje lahko nadziramo

Predstavljajte si, da sanjate, da vas nekdo lovi in ne morete uiti. Edina rešitev je, da letite. Torej letite! Ne glede na to, kako čudno se sliši, svoje sanje lahko nadziramo. Temu se reče lucidne sanje. Vsi imamo potencial, da jih dosežemo, le osredotočite se nanje.

PREBERITE TUDI: Ganljiva zgodba iz otroštva genija Thomasa Edisona vam bo dala misliti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj