Ko zima potrka na vrata in se odenemo v oblačila temnejših in toplejših barv, se mnoge ženske odločijo tudi za drugačne odtenke lakov za nohte (pa seveda tudi šmink in ostalih ličil). In prav je tako!

Tako samo v zadnjih nekaj tednih pridno beležili vse zimske navdihe za nohte, za katere komaj čakamo, da jih preizkusimo v hladnih mesecih. Ker že veselo zapisujemo datume zabav v svojih dnevnikih, bodo posebni, praznični nohti še toliko bolj dobrodošli.

Odkrijte vse barve za nohte, za katere poznavalci napovedujejo, da bodo to zimo velike novosti. Komaj čakamo, da jih dobimo na nohte!

1. Glaziran videz

Odsevni laki, ki so nekje med bleščečimi in svetlečimi laki, bodo to zimo zelo priljubljeni. To niso običajne bleščeče barve, temveč so delci so drobnejši in imajo pri dnevni svetlobi nekakšno globino. Idealni so za praznične zabave, ker lovijo svetlobo pod različnimi koti.

2. Umirjeni toni dragih kamnov

Odtenki draguljev so pozimi že tradicionalno priljubljeni, vendar so letos videti nekoliko drugače. Letos bodo naredili umirjen korak naprej in ustvarili drugačen, še bolj zamolkel videz; draguljarski toni bodo bolj nevtralni ali sivi.

3. Zlata barva

Zlati laki so lahko kljub čudoviti barvi videti nekoliko pusti, vendar pa je to zimo bistvo v ustvarjanju zgolj poudarkov z lakom, da kovinski zaključek resnično izstopa – torej ne lakiramo celih nohtov. Predstavljajte si videz kot zlato okrasje (kovinski deli) na vaši najljubši dizajnerski torbici.

4. Globoka rdeča barva

Kaj je zima brez klasičnih rdečih nohtov? V tej sezoni so v ospredju izjemno sijajni, globoki toni, kot je npr. rubinasto rdeča. Temno rdeča je klasična barva, ki jo lahko nosimo celo leto, ne le v zimskih mesecih, če pa želite res brezhibni rezultat in sijoče nohte do dveh tednov, ko bo potrebna menjava zaradi narastka, pa vam priporočamo, da obiščete salon, kjer vam bodo naredili UV/LED manikiro.

Temni odtenki so še posebej čudovito videti na krajših, torej damskih nohtih, še posebej, če uporabite nadlak za podaljšanje obstojnosti in večji lesk.

5. Polnočno črna

Črn lak za nohte prihaja in odhaja iz mode, a to zimo se uradno vrača. Črni nohti so zelo vsestranski in če je naš slog oblačenja in ličenja umirjen in eleganten, niso videti prav nič gotsko, če vas to skrbi. Tako kot za rdeče nohte tudi za črne velja, da so najlepši na damsko kratkih nohtih do nohtih srednje dolžine.

6. Izrazite bleščice

Medtem ko pri klasičnih bleščečih lakih obstaja tveganje, da bodo videti nekoliko zastareli, pa lahko večje bleščice v enem samem nanosu povzdignejo videz nohtov. Časi, ko smo imele na voljo le eno vrsto bleščic, so že zdavnaj mimo. Več kot je dimenzij in bleščic v laku, bolje je videti,” pravi Doan. Ne pozabite zaključiti z vrhnjim lakom, da preprečite lomljenje.

7. Naravna nude

Lepo urejeni in negovani nohti naravnega, nude videza, so – tako kot rdeči – trend, ki ne gre nikoli iz mode, saj je večna, brezčasna klasika. Prednost nude nohtov je tudi v tem, da lahko dajejo videz daljših, vitkejših prstov; poleg tega pristajajo na vsak slog in outfit in nam ni treba paziti, da bi se barvno tepli s kakim kosom outfita.

Tudi če ste oseba, ki zaradi narave dela ne more nositi barvnega laka, so naravno nalakirani nohti odličen način, da ste videti uglajeni, ne da bi pritegnili pozornost na svoje nohte; pa še pri nanašanju so morebitne napake manj opazne.

8. Bottega zelena

Bottega  zelena barva je nedvomno eden največjih letošnjih trendov na nohtih, to zimo pa se bo dokončno uveljavila. Zelena barva je letos doživela svoj trenutek, saj so ji pot utirali najbolj znani oblikovalci, kot je Bottega. Obstaja veliko čudovitih zelenih odtenkov, ki jih lahko preizkusite, če želite svojemu videzu dodati malo barve.

Globoka, bleščeča gozdna zelena je odlična kombinacija z debelimi pleteninami, medtem ko je svetlejša zelena najboljši način, da v mračne zimske dni vnesete nekaj živahnosti.

9. Francoska manikira

Tako kot rdeča in nude je tudi francoska manikira vedno modna, saj predstavlja elegantne in lepo urejene, damske nohte. V preteklih sezonah so bile sicer v ospredju barvne konice, a za zimo se vračamo k osnovam. Francoska manikira z belo ali bleščečo konico bo velik trend te sezone, a ne pozabite, da bolj, kot je konica bela, bolj nenaravno izgleda.

10. Subtilni lesketajoči se odtenki

Medtem ko bodo bleščeči laki letošnjo zimo nedvomno bolj udarni, to ne pomeni, da ni prostora tudi za subtilne bleščice. Subtilne bleščice so zdaj vsekakor v modi v času praznikov jih bomo verjetno videli precej.

Dodate jih lahko tudi na francoske konice ali pa celoten noht nalakirate z drobnim belim ali zlatim prosojnim bleščičastim lakom za izjemno prazničen videz.

11. Žametni nohti

Za tiste, ki želijo izboljšati svoj običajni manikirni videz, je magnetni lak lahko prava izbira. “To je barva za nohte z učinkom, ki jo lahko upravljate z magnetom. V barvah so kovinski delci, zato lahko ustvarite različne učinke, ki so odvisni od magneta, ki ga uporabljate,” pravi Doan. Na voljo je več različnih odtenkov, vendar menimo, da je globok, temen odtenek tisti, kjer ta barvni trend resnično zablesti.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj