… Hawkins, ki jo – upravičeno – imenujejo tudi ‘hurikan’, postavila nov rekord. Na nacionalnih igrah za starejše National Senior Games, ki se je v mestu Albuquerque, New Mexico, odvijalo pred nekaj tedni, je Hawkinsova osvojila kar dve zlati medalji: pri teku na 50 in na 100 metrov.
To pa še ni vse: sprinterka je postavila nov rekord v ZDA kot najstarejša ženska, ki je tekmovala v ZDA.

“Upam, da navdihujem ostale, da sprevidijo, da to lahko počnejo tudi ko so v mojih letih,” je povedala Julia Hawkins. Sicer pa Hawkinsonova ni nobena novinka, kar se tiče postavljanja rekordov. Svojo tekaško kariero je začela šele pri starosti 100 let (kaj bi šele bilo, če bi tekla od mladih nog!) in kaj kmalu dosegla 3 svetovne rekorde do dopolnjenega 102. leta. Novinarjem je povedala, da je celo preskočila svoj dremež, da se je lahko udeležila ene izmed tekem.

PREBERITE TUDI: Vrtnarjenje je čudežna terapija, ki ugodno vpliva na nas

“Sem si mislila, da bi bilo lepo tekmovati pri 100 letih na 100 metrov,” je povedala. Skrivnost njenih treningov pa je – verjeli ali ne – vrtnarjenje na njenem vrtu v domači Louisiani. Povedala je tudi, da tekmuje zato, da bi navdušila svojo družino. A s takim zagonom in nekaj rekordi za pasom, impresionira še milijone ljudi po svetu.

PREBERITE TUDI: Najbolj fit babica na svetu je praznovala 82. rojstni dan!

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj