Njena naravna lepota se je odlično ujemala z njeno ljubeznijo do kozmetike in ličil in čeprav je bil njen videz vedno damski in glamurozen, kar je v sodobni površnosti kar malce zamrlo, je bila njena lepotna rutina polna nadvse preprostih, a hkrati naprednih izdelkov in tehnik, ki se jih uporablja še danes. Nenazadnje je pomemben rezultat, ne to, kako ga dosežemo.

Predstavljamo vam največje lepotne zanimivosti te večne ikone.

Ličila se je sama – za snemanja in dogodke

Verjeli ali ne, a lepotica si je večinoma delala make up sama in to tako za nastope na rdeči preprogi kot tudi pomembne vloge, kot je bila npr. vloga Kleopatre, kjer je nosila izjemno močno naličene oči. “Ko sem bila mlajša, dolgo časa nisem nosila nobenih ličil v filmih; ko pa sem ga začela, sem sin ga vedno delala sama,” je nekoč razkrila.

Ličila se je počasi in umirjeno

Tako, kot je oboževala vse lepo, je uživala v samem procesu ličenja in ne le končnem rezultatu. Pred pomembnimi nastopi oz. dogodki je menda cele ure posvetila svojemu obrazu in se pomikala od poteze do poteze z visoko natančnostjo. Njen osebni asistent, Tim Mendelson, se spominja, kako je Taylor tudi pol ure posvetila ustnicam, preden se je posvetila ličenju oči – in to preprosto zato, ker je v tem tako uživala.

Ni marala balzama za lase

Od njenih natupiranih pričesk v šestdesetih do malce bolj naravnega videza v osemdesetih – oboževala je volumen. In da bi ga dejansko dosegla, ni uporabljala balzama za lase, saj ta naredi lase bolj mehke in svilene, kar pomeni, da pričeska ne stoji, kot bi želeli, volumen pa je manjši.

Oboževala je drogerijske znamke

Medtem, ko je imela zelo drag okus glede dragocenega nakita, pa je glede kozmetike prisegala na drogerijske znamke. Tako je npr. oboževala ameriško znamko Jergens, ki je nekaj podobnega kot Nivea, in redno negovala svojo kožo z losjoni za telo. Kasneje je začela uporabljati tudi drage znamke, kot je npr. La Prairie, a hkrati je ostala zvesta Jergensu.

Bila je velika oboževalka močno poudarjenih oči

Osnova njenega ličenja so bile močno poudarjene oči, saj je želela pritegniti pozornost k svojim intenzivno modrim očem. Tako je črtalo za oči uporabljala redno in menda je prisegala na znamko Clinique. “Bil je en eyeliner, ki ga je vedno uporabljala, in to je bil Clinique,” je povedala Francesca Tolot, umetnica ličenja, kki je sodelovala z njo. Ni uporabljaja črnega odtenka, ki izpade precej agresivno, temveč globok siv odtenek.

Oboževala je glos za ustnice

Pa še kako! Ne glede na to, ali je bil sijoč videz trenutno v modi ali ne, Taylor je vedno zaključila svoj videz z nanosom glosa, ki ga je pospremila z odgovrajajočim odtenkom črtala za ustnice. Menda je prisegala na Chanel glos.

Veliko pozornosti je posvetila svojim obrvem

Obrvi so okvir obraza, kar se je Elizabeth Taylor zavedala že takrat. Zato je veliko pozornosti namenjala njihovi obliki, jih natančno poudarila in zapolnila morebitne manjkajoče dele – verjeli ali ne, že odkar je bila deklica. Njene obrvi so bile nekaj, po čemer se je ena od njenih vnukinj, Eliza Carson, dobro spominja: “Morda sem pristranska, ampak moja babica je imela najlepše obrvi. Lepe, polne obrvi, ki so poudarile njene oči in ki so bile povsem unikatne.”

Za gladko kožo se je namesto pilinga brila

Danes ta postopek poznamo pod imenom ‘dermaplaning’, a Elizabeth je že takrat brila svoj obraz, da bi odluščila odmrle celice kože, da je bila njena koža povsem gladka in bi se ličila gladko nanašala. Ženske, ki so preizkusile to metodo, praviloma prisegajo nanjo.

Njena rutina se je zaključila z nepričakovanim korakom

Verjetno ni skorajda nobene ženske, ki bi si kopel pripravila PO ličenju. Ja, prav ste prebrali – ko je slavna igralka in ena najlepših žensk vseh časov z ličenjem, si je privoščila kopel, kar je na njenem obrazu ustvarilo blago sijoči videz, ki je dandanes tako priljubljen.

Bila je prva z lastno dišavo

Leta 1987 je lansirala svojo lastno dišavo, ki je bila prva zvezdniška dišava v zgodovini. Vonji so namreč prva in najbolj intenzivna stvar, ki nas spominja na določene stvari, dogodke, ljudi. “Stvar, brez katere nisem nikoli, je parfum moje babice,” je povedala Carson. “Najsi bo to Gardenia ali White Diamonds, njen parfum nosim, da se spominjam njene moči, predanosti in sočutja, ter da me preprosto spominja nanjo.”

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj