… jih je nekaj, ki ne želijo biti prisotni med porodom. To odpira veliko vprašanj o prednostih in slabostih, ki jih imajo, če so prisotni. Zato je pomembno izvedeti več o stvareh, ki se lahko zgodijo v obeh primerih.

Slabost 1: Bolečina je izrazitejša

Oksitocin, znan kot ljubezenski hormon, je potreben za lažji in manj boleč porod. Zato je bolje, če se moški, ki niso pripravljeni, so manj informirani ali se bojijo celotnega procesa, držijo stran. Njihova tesnoba lahko doda napetost v celotnem okolju in lahko celo privede do situacije, ko se raven adrenalina matere poveča in ljubezenski hormon zmanjša.

Slabost 2: Lahko občuti depresijo

Obstajajo moški, ki se začnejo po porodu počutiti nemočne in brezupne. To se zgodi, ker ne morejo veliko pomagati, osebje se jih izogiba in prestraši se ženske moči. Ti občutki običajno niso izraženi in so globoko zatirani v njihovi podzavesti. Simptomi depresije lahko vključujejo povečanje / izgubo teže, glavobole, utrujenost ali celo izolacijo od prijateljev in družine.

Slabost 3: Zakomplicira lahko vaše spolno življenje

Medtem ko je večina moških po rojstvu svojega otroka v redu, obstajajo nekateri, ki na to niso bili pripravljeni. Zato bo spolno življenje nekaterih parov trpelo.

Slabost 4: Porod lahko traja dlje

Ko mati prvič dobi otroka, se mora osredotočiti samo na malčka. Ko prvič pogledate v otrokove oči, ga vonja in se dotika kože jo odvrne od vsega, kar se dogaja okoli nje. To ji bo pomagalo potisniti posteljico iz telesa, saj je ljubezenski hormon bistven tudi po porodu. Če pa je oče tam, se lahko zmanjšajo potrebni hormoni in porod zavleče.

Slabost 5: Moški znajo znervirati svoje partnerke s svojim početjem

Tudi če se moški odločijo, da želijo biti tam zaradi svoje partnerke in otroka, se to lahko spremeni v resnično slabo idejo. To še posebej velja, če porod traja več kot 12 ur. Nekateri med njimi začnejo jesti v sobi, gledajo videoposnetke na svojem telefonu in med porodom morda celo odidejo. Prav tako se lahko začnejo počutiti zaspani zaradi adrenalina, ki so ga imeli med poskusom pravočasnega odhoda v bolnišnico.

Prednost 1: Prisoten bo v prvih trenutkih novega življenja

Priložnost, da vidi prve minute svojega otroka na tem svetu, je neprecenljiva.

Prednost 2: Pomaga lahko, da dojenje steče

Novorojenčku ni tako enostavno sesati, a ko se to zgodi, se mati ne želi premakniti, da ga ne prekine. Že od prvega poskusa v bolnišnici lahko oče pomaga. Lahko prinese pijačo, doda blazino ali 2, dojenčka ovije in vam celo zmasira stopala.

Prednost 3: Daje psihično in fizično podporo

Bodoči očetje bi morali biti med porodom poleg partnerk, ker jim lahko pomagajo, da se počutijo sproščeno in jih tudi nasmejijo.

Prednost 4: Takoj se bo povezal z otrokom

V zadnjem času se očetje vse bolj vključujejo v življenje svojih otrok. Prisotnost med testom nosečnosti, pregledi, ultrazvoki in porod lahko imajo velik vpliv. To vpliva tudi na čustveni in kognitivni razvoj otroka.

Prednost 5: Namesto vas bo sprejemal težke odločitve

Včasih lahko porod poteka drugače kot ste predvidevale, čeprav poteka nemoteno in brez zapletov. V tem primeru boste morda morali sprejeti odločitev, ki ni v vašem načrtu in on bo tam, da vam pomaga. Obstajajo celo primeri, ko je moževa prisotnost rešila ženinovo in otrokovo življenje.

PREBERITE TUDI: Čokolada lahko prepreči prezgodnji porod

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj