Glede na raziskave so lahko posebni prigrizki in izbran okus, znak določenega tipa osebnosti. To področje učenja se imenuje hedonika hrane ali preučevanje prehranskih preferenc, ki razkrivajo značaj človeka.

Krompirjev čips – ambiciozen

Druge lastnosti : usmerjen k uspehu, nestrpen, konkurenčen

Če poznate nekoga, ki rad uživa ob vrečki krompirjevega čipsa, boste morda opazili, da je zelo konkurenčen. Na podlagi opazovanja je za veliko vodilnih direktorjev bolj verjetno, da bodo posegli po tistih slanih in hrustljavih krompirjevih čipsih kot po drugih prigrizkih. Študije so pokazale, da so ljubitelji čipsa ambiciozni in uspešni ljudje, ki so uspeh našli v svojem poslovnem in družinskem življenju.

Krekerji – občutljivi

Druge lastnosti  kontemplativni, empatični, vsestranski

Jedci krekerjev so sramežljivi, a premišljeni ljudje. So radi na različnih projektih, ampak potrebujejo tudi čas za sebe, da pridejo do svoje ustvarjalnosti. Ljubitelji krekerjev so bili v primerjavi z drugimi prigrizki najbolj odprti za spletne zmenke.

Kisli gumiji – preobremenjeni

Druge lastnosti: konfliktni, stabilni, uravnoteženi

Kisli gumiji niso samo kisli, saj imajo še vedno tisti faktor sladkosti, ki ga vsebuje sladkor. Če je tovrstna gumijasta vrsta prigrizka najbolj priljubljena, je oseba verjetno preobremenjena.

Preste – kreativna

Druge lastnosti: pretirano, energično, ustvarjalno

Ljudje, ki uživajo v grizljanju preste, so povezani z ekstroverti. Uživajo v družabnih dejavnostih, so živahni, zabavni in spontani liki, ki uživajo v ustvarjalnost in živijo vsak dan, kot da je zadnji.

Sladoled

Ljubitelji sladoleda niso samo uvrščeni v en tip osebnosti. Karakter osebe se lahko odraža glede na okus najljubšega sladoleda.

  • Jagoda – so predani in vase zaprti.
  • Vanilija – so čustveno izrazni, tvegani in impulzivni.
  • Čokolada – so dramatične, očarljive, spogledljive in ponavadi lahkoverne osebe.
  • Kava – navdušeni so nad spontanostjo, so živahni in so lahko dramatični.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj