… prvič podelili posebno nagrado petim izjemnim posameznicam, ki z lastnim znanjem, inovativnim pristopom, strastjo in pogumom navdihujejo poslovni svet na domačih in tujih tleh.
 
Veuve Clicquot (francosko izgovorjavo: [vov KLIKO]), prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award. 
 
V času nastanka in prve produkcije šampanjca leta 1772 je Veuve Clicquot veljal za priljubljeno alkoholno pijačo buržoazije in visokega plemstva po vsej Evropi. Šampanjec je zaradi svoje posebne in takrat še nepoznane tehnike pridelave veljal za prvi "moderni" šampanjec.
 
Nagrada Business Woman Award je nastala leta 1972 v čast dvestoletnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju ter nadaljujejo vizijo Madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot Vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.
 
Veuve Clicquot Business Woman Award je do sedaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav sveta. Danes ima nagrada uveljavljen status in legitimen položaj po svetu, saj daje globalno kredibilnost in inspiracijo vodilnim posameznicam, ki delujejo v poslovnem svetu. Lansko leto so jo prvič podelili tudi v Srbiji, kjer so sodelovale kandidatke iz Hrvaške, Srbije in Črne gore. Z letošnjim letom se omenjenim državam pridružuje tudi Slovenija. Tako bo zaključni dogodek s slavnostno podelitvijo nagrade potekal 21. septembra v Ljubljani v Hotelu Slon, 29. novembra pa bo v mednarodni luči podeljena regijska nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award.
 
V Sloveniji so v luči poslanstva blagovne znamke in konteksta nagrade, ki jo bodo podelili v mesecu novembru v Zagrebu, k sodelovanju povabili tudi žirijo, ki bo med nominirankami izbrala prejemnico Veuve Clicquot Business Woman Award. 
 
Žirijo sestavlja 5 posameznikov, ki so v poslovnem svetu uveljavljene in prepoznane osebnosti z integriteto, vizijo in znanjem, ki ga udejanjajo v slovenskem okolju in zunaj njega. 
Slovensko žirijo tako sestavljajo: 
  • Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenija, ki bo do podelitve opravljala funkcijo predsednice žirije;
  • prof. dr. Danica Purg, direktorica in dekanka IEDC – Poslovne šole Bled ter predsednica Mednarodnega združenja za razvoj managementa (CEEMAN);
  • Metka Kejžar, vodja marketinga in odnosov z javnostmi v družbi Autocommerce ter predstavnica znamke Mercedes-Benz v Sloveniji;
  • Aleksander Zalaznik, generalni direktor Danfoss Trate ter predsednik Združenja Manager;
  • Jadranko Smokrović, direktor za osrednjo in južno Evropo pri Moët Hennessy.
Petčlanska žirija bo med petimi nominirankami izbrala tisto, ki pooseblja duh znamke Veuve Clicquot, hkrati pa s svojim delom daje močan pečat slovenskemu prostoru. Nominiranke so:
  • Ana Lukner (MSc.), podjetnica, inspiracijska predavateljica, ustanoviteljica in vodja Anine zvezdice, ki je z akcijami zbiranja hrane do sedaj pomagala že več kot 10.000 družinam v Sloveniji, zadnje leto tudi izvršna direktorica ABC pospeševalnika v San Joseju (Silicijeva dolina), Kalifornija, ZDA;
  • Jasna Triller, direktorica in lastnica podjetja IDentiks kartični sistemi ter dobitnica prestižne nagrade George Hayward Award, ki jo podeljuje Evropsko združenje trgovskih agentov (IUCAB);
  • Nika Zupanc, mednarodno priznana notranja oblikovalka, ki oblikuje za priznane in vplivne blagovne znamke in podjetja, oblikuje pa tudi izdelke pod lastnoimensko blagovno znamko;
  • Urška Sojer, kreativna vodja in solastnica vsem dobro poznane ljubljanske verige Zvezda, ki je slovensko slaščičarstvo dvignila na popolnoma novo raven;
  • Zlata Zavašnik, ustanoviteljica, lastnica in oblikovalka znamke SENS, najmočnejše blagovne znamke moških oblačil v Sloveniji; ustvarja jo že več kot 23 let.
 
Po septembrski razglasitvi zmagovalke, ki bo postala ambasadorka znamke Veuve Clicquot v Sloveniji, se bo izbranka skupaj s predstavnicami iz Srbije, Hrvaške in Črne gore udeležila tudi gala prireditve v Zagrebu. Tam bo 29. novembra mednarodna žirija izbrala regionalno zmagovalko te prestižne poslovne nagrade.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj