Tole zgodbo smo zasledili, ko je krožila po družbenih omrežjih, zapisano v angleškem jeziku. Ker se nam je zdelo sporočilo zelo močno, smo jo prevedli in jo v celoti objavljamo spodaj. Avtorica ni znana.
Uredništvo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pred nekaj dnevi sem na bazenu opazovala mlado mamico in njeno hčerko, ki sta vstopili v bazen, in bili oblečeni v zelo lepe, usklajene kopalke. Mama, ki je imela svoje popolne razpuščene kodre zvezane v s kopalkami ujemajoč se šal, se je prvih nekaj minut glasno pogovarjala po telefonu s prijateljico, medtem ko je njena hčerka čakala, da pride v bazen.

Mama je končala telefonski pogovor in na prav tako ujemajočo se brisačo razporedila igrače za bazen in kremo za sončenje. Ko je mama našla pravi kot in pravo svetlobo, je izvlekla stativ in s hčerko naredila nekaj selfijev. Mala je prosila mamo, naj gre v bazen. Mama je rekla, naj počaka, nato pa je s hčerko pozirala pred bazenom, nato je šla v bazen in se vrnila iz bazena. Mala se je močno nasmehnila in rekla “sir”, kot da je to naredila že milijonkrat.

Nato ji je mama rekla, da se lahko igra. Mala je zaplavala v bazen in nekaj minut plavala naokoli. Mama je po telefonu poklicala prijateljico in se z njo začela pogovarjati, medtem ko je hčerka vljudno in večkrat vprašala: “Mama, ali lahko greš z mano v vodo, prosim?” Njena prošnja je bila prezrta. “Mama, greš se igrat z mano?” je vprašala še štirikrat. Mama jo je pogledala, vendar ni nehala telefonirati. Po desetih minutah je mama končala telefonski pogovor, pobrala kremo za sončenje, ki je ni nikoli uporabila, igrače za vodo, ki se nikoli niso dotaknile vode, in svojo hčerko, ter zapustila bazen.

Še nekaj časa sem sedela in razmišljala o tem, čemur sem bila priča. Predstavljala sem si, kako so fotografije, ki jih je posnela, odlično urejene in objavljene na družabnih omrežjih s pripisom, kot je “Čas v bazenu z mojo deklico! #Makingmemories”. 

Nekje drugje bo druga mama doma s svojimi otroki, hiša bo razmetana od njihove igre, njeni lasje neurejeni od materinskega dneva, oblačila pa umazana od pljuvanja otrok ali arašidovega masla. Utrujena bo, ker je ves dan kuhala, skrbela, čistila in se igrala z otroki. Ko bo pogledala to fotografijo, se bo primerjala s popolno mamo na bazenu.

Nasprotnik ji bo šepetal v uho: “Nisi dovolj dobra … Ne izgledaš kot tista mama na bazenu … Nimaš denarja, da bi si kupila tako drage kopalke, in nimaš časa, da bi si ustvarjala spomine, kot jih ima ona.” In ta mlada mama bo temu verjela. Počutila se bo kot neuspešna. Nikoli ne bo vedela, da je bilo to, kako je tisti dan preživela svoj čas, v očeh njenih otrok veliko boljše od tiste “popolne mame” na bazenu.

To, kar vidimo na družbenih omrežjih, ni vedno resnično. Včasih oz. celo pogosto je popolna prevara. To je uprizorjeno, filtrirano in ponarejeno.

Včasih vidimo povsem resnične fotografije počitnic in čudovitih domov ter sveže sfriziranih las, vendar je to le en trenutek. To je najlepši trenutek celotnega dneva, ki smo ga preživeli podobno kot mi. Delo, pospravljanje, nered …

Mame, ne primerjajte se. Ve ste dovolj! Neverjetne ste in najboljše je, da ste RESNIČNE! Vaša umazana oblačila, razmetano stanovanje ter srečni otroci so resnični in so dokaz, da delate prav!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj