Morda se še naprej osredotočate na redke dobre trenutke in pozabljate na vse slabe, ker si ne morete priznati, da s te bili s tako strupeno osebo? In se oklepate lažnega upanja ali v njem iščete dobro kljub njegovemu slabemu vedenju do vas?

Lahko postanete zasvojeni z dopaminom iz ljubezenskega bombardiranja in prezrete svoje črevesje, ki vam govori, da je nekaj narobe. Lahko se zaljubite v fantazijo osebe, tako da vanjo projicirate svoje upe in neizpolnjene potrebe.

Včasih je težko zapustiti osebo, za katero ste jo imeli, tudi ko sprevidite njene prave barve, sploh ko ste že nekaj vložili v odnos. Morda ste ohranili upanje, da se lahko spremeni.

Toda vse skupaj se sesuje, ko oseba ne postane to, za kar se vam je predstavljala in kar vam je obljubljala, temveč popolno nasprotje.

Tukaj je 12 načinov, kako preboleti razmerje s toksično osebo.

1. Prenehajte si prizadevati, da bi razmerje delovalo

Nehajte si prizadevati, da bi nekoga popravili, če vam ne more dati tistega, kar potrebujete.

2. Sprejmite resnico

To vam bo omogočilo, da opustite pričakovanje nečesa, česar ne boste dobili.

3. Bodite iskreni do situacije

Priznajte si dejstvo, da morate razmerje zaključiti, če hočete ohraniti svoje (psihično in fizično) zdravje.

4. Prekinite vse stike

Prekiniti morate vse stike – toksične osebe ne potrebujete v svojem življenju.

5. Ne zadržujte se v odnosu

Zaključite odnos tako, da sprejmete, zakaj se je razmerje končalo, ne da bi se s tem ukvarjali.

6. Dovolite si čutiti

Občutili boste bolečino zaradi konca, vendar bo vredno.

7. Opustite fantazije

Trenutno se oklepate lažnega upanja in pričakujete, da bodo stvari potekale tako, kot si želite. Čas je, da pozabite na to.

8. Ne pozabite na vse, kar vam je rekel in/ali naredil

Vsakič, ko si boste želeli nazaj, se spomnite, kako je razmerje vplivalo na vaše življenje in koliko vas je stalo; kaj vse ste mu dale in naredila zanj in kako ste dobile povrnjeno.

9. Prenehajte projicirati svoje neizpolnjene potrebe nanje

Čas je, da ozdravite te dele sebe.

10. Razumite neozdravljeni del sebe, ki vas je pritegnil k tej osebi

To lahko storite tako, da začnete s terapijo, da se odvadite vzorcev vedenja in tako prenehate privlačiti toksične odnose.

11. Osredotočite se na ponovno vzpostavitev sebe

To vam omogoča, da postanete oseba, ki jo želite pritegniti, in sčasoma pritegnete nekoga, ki je usklajen s tem, kar ste.

12. Naučite se postavljati meje

Prenehajte se zapuščati v odnosih in dajati nove in nove priložnosti moškim, ki vam že na začetku pokažejo, da si vas ne zaslužijo (kar ste v sebi čutile, a ste mu vseeno dale priložnost), da ne boste pohodile sebe in svojih potreb.

Enostavno je ostati ujeta v jezi in bolečini zaradi njegovih izdajstev, a to vam lahko prepreči, da bi preboleli nekoga, ki je bil za vas slab. Terapija vam bo pomagala pri zdravljenju, da boste lahko začutili svoja čustva in sprostili bolečino, da boste lahko naslednjič ustvarili odnos z nekom, ki je dober in primeren za vas.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj