… pravijo, moškim pa je zaslužek še posebej pomemben. Vendar a ste vedeli, da obstaja precej preprost način, kako zaslužiti več? Več časa in pozornosti, kot boste posvetili osebni higieni in urejenosti, več boste zaslužili, kažejo podatki, do katerih so prišli raziskovalci z univerze Chicago. Ugotovili so, da lepo urejeni moški v povprečju zaslužijo kar 14.000,00 dolarjev več na leto kot njihovi bolj nemarni kolegi.

V študiji so 13 let spremljali 14600 moških in žensk od končane šole dalje, v tem času so jih 4-krat intervjuvali, ocenili pa so tudi njihovo privlačnost in urejenost. Ko so to primerjali s plačami, so ugotovili povezavo med privlačnostjo in njihovim zaslužkom. Kdo bi si mislil, da redno prhanje in britje, urejena frizura, make up in lepa oblačila naredijo tako razliko.

V objavljenih rezultatih so zapisali: “Ugotovili smo, da privlačni ljudje zaslužijo v povprečju 20 odstotkov več kot povprečni.” Razlika v plačah je bila še posebej opazna, ko so ženske in moške analizirali posebej. Ugotovili so, da neprivlačne, a urejene ženske zaslužijo približno 36.000,00 dolarjev letno, neprivlačne in neurejene pa le 14.000,00.

Rezultati raziskave sicer ne bi smeli biti zelo presenetljivi, glede na to, da so v preteklih raziskavah že ugotovili, da višji ljudje zaslužijo več; tisti, ki so zelo fit in imajo lepa telesa prav tako; ter ženske, ki nosijo ličila več kot tiste, ki jih ne.

Torej, kot napisano že v članku Kako postati bolj privlačni? – poskrbite zase. Navznotraj in navzven, saj je oboje pomembno. Urejena zunanjost kaže na urejeno notranjost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj