Poslanci in ostali v Veliki Britaniji kritizirajo “zid molka”, saj vlada za povečanje števila umrlih krivi čakalne vrste za zdravnike in zaostanke zaradi pandemije.

Britanski zakonodajalci kritizirajo ministrico za zdravje Victorio Atkins, ker zaradi “zidu molka” ne razkriva podatkov o presežkih smrti zaradi cepiva Covid. Zgodbo je objavil časnik The Telegraph.

Medstrankarska skupina je pisala Victorii Atkins in jo opozorila na “vse večjo zaskrbljenost javnosti in stroke” zaradi stopnje presežnih smrti v Združenem kraljestvu od leta 2020 dalje.

Ministri so za porast presežnih smrti krivili rekordne čakalne sezname NZS in zaostanke zaradi pandemije. Toda poslanci zahtevajo, da se jim pokažejo temeljni podatki, ki podpirajo trditev vlade, da “ni dokazov”, ki bi povezovali presežne smrti s ‘cepivi’ za COVID-19.

“Če ti podatki dejansko obstajajo, jih prosimo, da jih posredujete; če so temeljite preiskave že izključile takšno povezavo, prosimo, da posredujete ustrezna poročila,” piše v njihovem pismu. “Tu ni prostora za slepo vero.”

Skupina 21 poslancev in vrstnikov iz štirih strank je pisala ministrici za zdravje in ministrstvu za zdravje in socialno varstvo (DHSC) ter regulativni agenciji za zdravila in zdravstvene izdelke (MHRA) in britanski agenciji za zdravstveno varnost (UKHSA), da zahtevajo podatke.

Menijo, da so bili potencialno ključni podatki, ki prikazujejo datum odmerka cepiva Covid in datum smrti, posredovani farmacevtskim podjetjem, vendar niso bili javno dostopni.

Poslanci trdijo, da bi morali biti podatki objavljeni “na enaki anonimizirani podlagi, kot so bili posredovani farmacevtskim skupinam, in zdi se, da ni nobenega verodostojnega razloga, da se to ne bi storilo takoj”.

PREBERITE TUDI: Objave o smrtni nevarnosti Covid cepiv se končno pojavljajo tudi v znanstvenih publikacijah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj