Odkrito smo povprašali moške, kaj je tisto, kar jim ni všeč v razmerju in zaradi česa so nesrečni. Čeprav dolgo časa držijo v sebi, se slej ko prej zgodi, da eksplodirajo in takrat je zveza lahko ogrožena. Za vas smo izbrali nekaj najpogostejših razlogov zakaj so moški nesrečni. Prepoznajte jih in odpravite.

Ne počuti se dovolj cenjenega

Moški so nakazali, da je težava, kadar pridejo domov in jih partnerka ne pozdravi ali vpraša, če morda potrebujejo odmor, počitek, pivo … Temveč jih vedno napade s stvarmi, ki jih mora narediti ali ki jih slučajno še ni uspel narediti. Zavedajte se, da ima tudi on službo in obveznosti – tako kot vi, zato ga ne zasujte takoj z delom, ko pride domov, temveč ga raje ljubeznivo vprašajte, kakšen je bil njegov dan.

Ženske pričakujemo romantiko

Ženske smo takšne, da kadar gledamo romantičen film, pričakujemo, da bomo tudi me dobile princa na belem konju. Vendar filmi so daleč od realnosti. Seveda je normalno, da od partnerja pričakujete romantiko, vendar samo v primeru, kadar jo tudi dajemo. Moški so namreč potarnali, da ženske pričakujemo romantiko, damo pa nič od sebe, da bi jo kdaj pa kdaj ustvarile tudi same. Tudi moški so romantične duše, čeprav sami to zanikajo.

PREBERITE TUDI: Zakaj ženske zapustijo moške, ki jih ljubijo

Ženske ustvarjamo preveč drame – glede vsega

Moški na stvari gledajo drugače kot ženske. Kadar pride do problema, se po njihovem mnenju nanj osredotočijo in ga poskušajo razrešiti. Ženske pa ustvarjamo dramo, najprej vse preanaliziramo, iščemo krivca za problem, jočemo, razbijamo, šele nato se lotimo reševanja problema. In moške seveda to zelo moti, sploh kadar so v problem vključeni sami. Svetujejo nam, naj se že enkrat sprostimo, saj problemi vedno bodo in nobene koristi ni, če iz njih delamo dramo.

Ne uredimo se več samo zanj

Se spominjate začetka zveze, ko ste pred zmenkom vedna vsaj dve uri razmišljale, kaj boste oblekle; ko ste vsaj eno uro preživele pred ogledalom in se šminkale, da boste lepe zanj? No, sedaj, po nekaj letih zveze, tega sigurno ne počnete več. Pa bi lahko. Moški nas vseeno radi vidijo urejene, lepe, saj, kot pravijo, smo njihove princeske in to zagotovo nismo v raztegnjeni majici in trenirki, s čopom mastnih las.

PREBERITE TUDI: To so razlogi, da so najbolj inteligentni ljudje pogosto nesrečni

Tudi v spalnici ni več tako kot je bilo

Leta skupnega življenja prinesejo nekaj monotonosti, naveličanosti in samoumevnosti. Moški se pritožujejo, da se ženskam po nekajletni zvezi ne da več imeti spolnih odnosov, saj so vedno preutrujene, jih boli glava, imajo preveč dela. Moški pa bi vseeno zvečer še kaj počeli poleg buljenja v televizijo. Naredita si romantiko, poskusita kaj novega. Če ste zvečer preutrujene za spolnost, poskusita zjutraj ali pa ga preprosto prosite, naj vam pomaga pri opravilih, da boste tudi ve zvečer bolj pri volji za posteljne igrice.

Se najdete v katerem izmed razlogov? Ukrepajte, saj zveza lahko obstane le če sta oba partnerja srečna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj