… nagnjeno k temu, da odpustijo svojemu nasilnemu partnerju in se vrnejo z njim, da bi se pozneje v zakonu znova soočile z nasiljem. Kljub očitnim znakom te ženske na koncu verjamejo v to ljubezen, ki jih loči od krute resničnosti.

Odvisnost od toksičnih odnosov se razvije, ko je vaš partner manipulativen, nadzoruje in vas vodi do tega, da verjamete, da so vsa dejanja, ki jih počne, v vaše dobro. Zlorabe nikoli ni mogoče opravičiti z nobenim čustvom ali občutkom. Duševna, fizična ali čustvena zloraba lahko pusti osebi globoke brazgotine do konca življenja. Toda, kaj je razlog, zakaj se ženske vračajo k svojim nasilnim partnerjem?

Obtoževanje samega sebe

Ženske so nagnjene k temu, da se krivijo za partnerjevo zlorabo. Slednji preži na tiste, ki imajo nizko samopodobo in so zelo občutljive. Nasilniku je enostavno manipulirati z ljudmi, ki v ljudeh vedno vidijo dobro.

Cikel odvisnosti

Ženske, ki imajo nasilne može, menijo, da jih lahko rešijo. Mož prevzame nadzor nad ženo in v tistem trenutku se slednja počuti nemočno. Ko pa se mož pokesa, ženska misli, da bo vse bolje.

V dobri veri

Ženske na koncu verjamejo, da se bodo njihovi nasilni možje spremenili. Ženske s svojo ljubeznijo, naklonjenostjo, skrbnostjo in poštenostjo vedno želijo skrbeti za svoje može. Namesto da se uprejo temu mučenju, verjamejo, da je njuna ljubezen tako močna, da bo popravila vse.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj