… smilimo samemu sebi. Smiljenje samemu sebi pomeni, da nam je žal zase, da sočustvujemo sami s seboj in objokujemo stvari, ki so se nam zgodile. Prav je, da smo si na jasnem, pri čem smo; da smo iskreni sami do sebe; da pred seboj ne skrivamo čustev in da si priznamo, da se ne počutimo dobro. Prav pa je tudi, da se znamo potolažiti in sami sebe zopet postaviti na pravo mesto. To, da se smilimo samemu sebi nas namreč lahko uniči.

PREBERITE TUDI: Teh veščin se je težko priučiti, a ko vam uspe, se vam to zagotovo obrestuje

Dandanes smo dnevno izpostavljeni novim izzivom in življenje je pač sestavljeno iz vzponov in padcev. Če sebe ob padcih vedno vidimo kot žrtev, nam ne bo nikdar uspelo. Vedno znova nas bo pokopal strah pred ponovnim padcem. Kaj lahko storimo?

Izognite se negativnim občutkom

Nevarnost smiljenja samemu sebi tiči v tem, da to početje lahko uniči sicer zdravega posameznika, ki dobro funkcionira. Smiljenje samemu sebi povzroči veliko škode. Če se smilite samemu sebi, ste polni negativne energije in to čutijo tudi drugi.

Uravnovesite delo in zasebno življenje

V današnjem hektičnem času, ko se vsakodnevno soočamo s stresom, je pomembno, da uravnovesimo službeno in zasebno življenje. Mentalno močni ljudje vedo, da je čas z družino in s samim seboj pomemben; le tako je posameznik lahko izjemno močan tudi na drugih področjih.

Priložnost za učenje

Življenje je prekratko, da bi krivili usodo za stvari, ki se vam zgodijo. Ne nergajte – prevsem ne nergajte javno (na socialnih omrežjih). Čas, ki ga porabite za to, raje namenite rešitvi problemom.

Spremembe, vzponi in padci vas oblikujejo in vam pomagajo, da se razvijete v boljšega človeka. Iz vsakega padca se lahko nekaj naučite, zato se v času, ko ste na dnu, ne smilite samemu sebi, temveč dajte glavo gor in pojdite novim zmagam naproti.

PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj