… na Redditu, kjer si ljudje delijo svoje najbolj pronicljive misli nastale pod tušem. Preberite, zakaj se zgodijo ravno takrat.

1. Najboljše ideje pridejo takrat, ko ne razmišljate

Najpomembnejše ideje, ki spreminjajo življenje, lahko izvirajo iz tako imenovanih “trenutkov prhanja” in obstaja znanost, ki to potrjuje. Skupina raziskovalcev je študentom dajala dražljaje in jih prosila, naj poročajo, ali so svoje odgovore dobili tako, da so rešitev premikali po korakih, ali je odgovor le “prišel do njih”. Kot se je izkazalo, tisti, ki so pravilno rešili težavo, niso bili tisti, ki so jo poskušali rešiti korak za korakom. Ko se tuširate, se vaše ideje pretakajo in bolj verjetno boste našli kreativne rešitve.

2. Prhanje poveča raven dopamina

Tuširanje je eden najlažjih načinov za povečanje dopamina – nevrotransmiterja, ki je odgovoren za motivacijo in osredotočenost. Pomemben je za vaš spomin in delovanje možganov in celo uravnava vaše telesne gibe. Tuširanje v hladni vodi lahko poveča dopamin za 250%.

3. Sproščeni ste

Ko smo sproščeni, je bolj verjetno, da bomo svojo pozornost usmerili navznoter in prišli do pronicljivih idej. Kopanje ali tuširanje lahko zmanjša stres in tesnobo, vas pomiri in spodbudi vaše ideje.

4. Bolj kreativni ste, kadar ste zaspani

Verjetno ste navajeni hoditi pod prho zgodaj zjutraj, ko ste napol zaspani, ali pozno zvečer, ko komaj čakate, da greste spat. Morda razmišljate, da ko ste utrujeni, verjetno ne boste imeli kakšnih inovativnih idej, toda znanost dokazuje, da lahko možganska megla dejansko poveča vašo ustvarjalnost. Raziskovalci so ugotovili, da uporabljamo bolj kreativno razmišljanje, ko smo utrujeni. Če ste torej nočna sova, boste morda zgodaj zjutraj bolj ustvarjalni.

PREBERITE TUDI: 5 mitov kreativnosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj