Med odraščanjem je bilo vsekakor lažje najti prijatelje, saj smo se preprosto zbližali z ljudmi, ki so nas vsakodnevno obkrožali. praviloma so bili vsi ti ljudje tudi približno enako stari kot mi. Vendar pa je dobro razširiti svoj krog prijateljev že v mladih letih, kajti kasneje je to precej težje.

Večina nikoli ne razmišlja o tem, da bi se zbližali z ljudmi, ki so veliko mlajši ali veliko starejši od njih, saj menijo, da ne bi imeli nič skupnega. Tako se nikoli ne poskušajo z njimi povezati na globlji ravni. A starejši kot smo, manj je starostnih razlik.

Resnica je, da prijateljstvo lahko deluje ne glede na starostno razliko med ljudmi, dokler obstaja povezava in uživata v družbi eden drugega.

Tukaj so 4 razlogi, zakaj je prijateljstvo s starostno razliko pravzaprav lepo in koristno.

1. Razširijo vaša obzorja

Vsak od nas ima drugačen pogled na svet. Nekateri so morda razvili optimističen pogled, drugi pa so zaradi življenjskih stisk postali cinični.

Zaradi prijateljstva s starostno razliko lahko na svet vsekakor gledate drugače, saj slišite različne zgodbe o tem, kaj so ljudje doživeli in kako sami dojemajo življenje.

2. Pridobite nove poglede na svoje težave

Zanimive poglede na določene situacije lahko pridobite, ko slišite nasvete ljudi, ki so bili v podobnih težavah; ali pa so tako visoko inteligentni in razviti, da je njihovo mnenje dragoceno.

Če imate prijatelja, ki je v življenju že veliko prestal, lahko dobite dragocen vpogled v to, kako se lotiti lastnih težav. Prav tako vam lahko nekdo, ki ni travmatiziran zaradi tega krutega in surovega sveta, pomaga ohraniti pozitivno naravnanost.

3. Opustite stereotipe

Vsaka generacija je znana po nečem specifičnem; po nečem, zaradi česar so vsi ljudje iz te generacije samodejno povezani z njo. A to ni vse oz. edino.

Obdobje, v katerem smo se rodili, nas ne bi smelo zaznamovati s stereotipi. Osemdeseta so znana po ramenskih blazinicah, velikih uhanih in ogromnih, natupiranih frizurah – toda ali je to res vse, kar je v vladalo osemdesetih?

Od prijateljev, ki so se rodili v drugem desetletju kot vi, boste morda dobili nekaj odličnih kulturnih lekcij.

4. Spoznate nove dejavnosti in hobije

Vaš mlajši prijatelj bo morda na tekočem z dogajanjem v mestu; bil bo vaš partner za obisk glasbenih festivalov, klubskih večerov in najbolj norih restavracij.

Medtem ko vam bo vaš starejši prijatelj, ki morda prav tako rad hodi ven in divja, predstavil tudi kraje, ki jih je preizkusil čas, majhne, skrite diamante, ki jih je nova generacija pozabila.

Starostna razlika ne bi smela biti povezana s stigmo, da je oseba iz povsem druge generacije. Nekdo, ki je mlajši, je vsekakor lahko moder za svojo starost; prav tako je lahko nekdo, ki je starejši, povsem nezrel in nedorasel.

Ko se staramo, malenkosti, kot je starost, ne bi smele ovirati navezovanja novih stikov; morda se boste celo naučili ceniti vsakega od njih.

Prijateljstvo s starostno razliko je odličen način, da odprete svoje misli novim možnostim v življenju. Zato pojdite ven in spoznajte nove prijatelje!

PREBERITE TUDI: Ljudje, ki preklinjajo, so dobri prijatelji, pravi znanost

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj