in disciplinirati novinarje, toda javnost je na nogah, ne le v Avstri.

V Avstriji je v minulih letih medicinska oblast dosegla visoke stopnje precepljenosti populacije s cepivi proti klopnemu meningoencefalitisu (tudi pri otrocih, ki po študijah sploh niso ogrožena skupina in je verjetnost zapletov zaradi te bolezni zelo majhna). Pred dnevi je umrl dveletni deček, ki je bil pred cepljenjem popolnoma zdrav in živahen otrok. Smrt je nastopila v nekaj urah po cepljenju zaradi zastrupitve krvi. Javnost je na nogah in zahteva pojasnila. Ker tudi v tem primeru kot že v mnogih drugih doslej medicinska oblast vodi orkestrirano kampanjo prikrivanja pravih vzrokov in poskuša cepiva prikazati kot brezmadežna in nepovezana z ničemer, je ljudem zavrelo. Propaganda, namenjena zaščiti cepiv, ne pa zaščiti otrok, je Avstrijce pognala na ulice, kajti javnost zdaj že dobro sluti in razume, da se prikrivanje resnice dogaja zgolj za njih, za laike, med tem ko medicinske študije take primere neredko razgaljajo, zdravniki o njih odkrito razpravljajo na simpozijih in strokovnih kolegijih, na podlagi opravljenih testiranj (ki potekajo na otrocih!) take stranske učinke morajo priznavati tudi farmacevti, ki cepiva proizvajajo.

 

Toda na drugi strani so zdravniki, ki javnosti kljub pritiskom upajo jasno razložiti, kakšna je povezava cepiv z vnetji v možganih in zastrupitvijo organizma. Na vprašanje matere, ki živi v Avstriji, odgovarja dr. Sladjana Velkov, zdravnica, ki je medicino študirala medicino v Nišu in Skopju, v Makedoniji delala za OZN, kot zdravnica splošne in urgentne medicine zdravila v Vranju in Kuvajtu, zdaj pa dela in živi v Savdski Arabiji in je zelo aktivna kot mednarodna predavateljica.

 

Draga dr. Sladjana Velkov,

 

V Avstriji je po prejetju cepiva FSME proti klopnemu meningoencefalitisu umrl deček. Rada bi, da nam pojasnite, kako je prišlo do vnetja možganov z meningokoki??? Tukaj v Avstriji se v medijih trenutno že nekaj dni razpravlja o danih informacijah glede tega primera in vedno sta dve plati. Malo prej sem prejela pošto, v kateri me pozivajo, da se udeležim protesta proti cepljenju otrok. Protest bo v soboto v mestu Linz.

 

Na javnost se je obrnila ena od članic tukajšnje organizacije AEGEIS, ki si prizadeva, da bi se v zvezi s cepivi javnosti povedala resnica. V dokumentih nenehno opozarjajo na zastrupitev krvi ob okužbi z meningokoki, kakršna je nastopila v organizmu tega malčka le nekaj ur po tem, ko je prejel cepivo FSME. Če vam ni odveč, prosim, pojasnite podrobneje, za kaj gre. Naj še poudarim, da so na listku z navodili, ki je priložen škatlici s cepivom, navedeni možni neželeni učinki, kot so: encefalitis, encefalopatija, nevritis, ki mu lahko sledi t.i. sindrom Guillain-Barré, optični nevritis in multipla skleroza, nevropatija, napadi oz. krči telesa, otrdelost telesa! Prav tako bi rada spomnila, da si novinarji zelo želijo slišati informacije o možni povezanosti nesrečnega primera s cepivom, toda kot da jim je to prepovedano… v glavnem se povsod objavlja podobno besedilo ali pa so intervjuvani določeni otroški zdravniki, ki vsi ponavljajo isto zgodbo – da do okužbe v organizmu tega fantka NI prišlo ZARADI CEPLJENJA!!! Hvala!

 

Aleksandra Obrenović Dragutinović

 

Draga Aleksandra,

 

Ko se cepivo vbrizga v telo, se poveča število protiteles, saj se telo brani pred napadalcem, ki vstopa v telo po nenaravni poti. Ta protitelesa napadajo lastne organe povsod, kjer se nahaja vsebina cepiva. Ker ima možgansko tkivo afiniteto do aluminija in živega srebra v cepivih, ki sta zelo močna nevrotoksina (živčna strupa) in se akumulirata v možganih, bodo protitelesa napadala možgansko tkivo.

 

Meninge so možganske ovojnice in, kadar pride do vnetja ovojnic, stanju pravimo meningitis. Ko živo srebro, na primer, prodre globoko v možgane in protitelesa zato napadejo možgane, temu stanju pravimo encefalitis.

 

Meningitis je lahko virusni ali bakterijski, vendar gre za to, da določeni toksini izzovejo vnetje možganskih ovojnic. To pomeni, da lahko prav vsako cepivo izzove meningitis in encefalitis; blago obliko vnetja možganov ima vsak otrok, ki prejme katerokoli cepivo. O tem natančneje govori priznani ameriški otroški nevrokirurg prof. dr. Russel Blaylock. Njegova predavanja lahko najdete na YouTube.

 

Pojav protiteles v krvi po vbrizganju cepiva nima nobene zveze z imunskim odgovorom. Protitelesa se povečajo, če vbrizgamo v mišico karkoli, na primer neko olje, ker to ni naravna pot in ker telo avtomatsko napade vsiljivca, ki je zaobšel to naravno pot.

 

Vakcinacija je utemeljena na porastu protiteles, toda to nima nikakršne zveze z imunostjo. Imunizacija (cepljenje) in imunost, to sta dve različni zadevi. Imunizacija je umetna metoda, ki na umeten način vsili telesu sintetične viruse, narejene v laboratoriju, med tem ko je imunost imunski odgovor na naravne mikrobe, ki prihajajo v telo na naraven način. Eno nima nobene zveze z drugim.

 

Pravi imunski odgovor nastane, kadar določen mikrob ali katerakoli snov vstopi v telo skozi dihalni, prebavni trakt, ušesa ali oči,… to je naravna pot, po kateri notranji organi pridejo v stik s temi snovmi, in sluznice prepoznajo tuje organizme, jih odstranijo ali absorbirajo. Imunski odgovor ni bitka, temveč vzpostavljanje ravnotežja prek odstranitve s kašljem, blatom, telesno temperaturo ali sprejetjem, če gre za koristno snov.

 

Ko gre za cepljenje, pravijo, da prisotnost protiteles pomeni, da je telo zaščiteno, toda ko gre za isto vprašanje v primeru AIDS-a, rečejo, da prisotnost protiteles v krvi pomeni bolezen. Nasprotje, ki je zelo očitno, postavlja pod velik vprašaj celoten koncept cepljenja in njegove cilje.

 

Očitno imamo opraviti s popolnoma netočnimi znanstvenimi postulati, na katerih je utemeljeno cepljenje – najnevarnejša medicinska praksa v zgodovini klasične medicine, ki je usmrtila in poškodovala nešteto otrok. Tudi v tem trenutku nek otrok na svetu trpi zaradi tako imenovane »znanosti« o cepljenju, katere temelji izvirajo iz srednjeveške medicine.

 

Otroške bolezni so naravne bolezni, ki nas okrepijo. Znana je študija, ki je pokazala, da imajo ženske, ki so prebolele ošpice, veliko manjše tveganje, da zbolijo za neko obliko ginekološkega raka.

 

Sama nisem cepljena, prebolela sem vse otroške bolezni brez kakršnihkoli težav. Cepljeni otroci so imeli enake bolezni v enakem času kot jaz.

 

Ni se nam treba braniti pred ničemer, ampak moramo dvigniti lastno imunost, s surovo hrano in soncem, da bo postala vsaka »bolezen« blaga. V klasični medicini se nenehno govori o boleznih, operacijah, prognozah … namesto, da bi se ukvarjali z zdravjem in preventivo.

 

Naj duša malega dečka najde pot k Bogu in upam, da bo njegova smrt odprla oči številnim staršem in zdravnikom, ki zaradi neobveščenosti v roki držijo pripravljeno cepivo kot naboj v cevi.

 

Dr. Sladjana Velkov

 

Vir naslovne fotografije: sguforums.com

15 KOMENTARJI

 1. Čisto tako na hitro, nekaj neresnic v tem članku:
  – olja (kot vsi lipidi) sama po sebi niso imunogena, le lipidi, ki so vezani na protein so lahko imunogeni
  – uporablja se modificirane naravne viruse, ki jim izbijejo gene, ki virus delajo patogen, pogosto pa tudi tiste, ki virusu omogočajo razmnoževanje
  – protitelesa se ne povečajo, ampak le njihova koncentracija
  – koncentracija protiteles se poveča kadarkoli telo prepozna imunogen tujek
  – mikrobi lahko na »naraven« način vstopijo v krvni obtok ali mišico preko ran, ki so lahko tudi na/v koži, dihalih, prebavnem traktu, ušesih…
  – patogenih mikrobov načeloma ne smatramo za vir koristnih snovi
  – prisotnost protiteles v krvi pomeni, da je telo prepoznalo imunogen tujek in začelo proizvajati protitelesa proti njemu, ki ga nato označijo kot tujek in omogočijo celicam imunskega sistema njegovo nevtralizacijo
  – s cepljenjem telo prepričamo, da smo okuženi z določenim mikrobom (čeprav ta ni patogen), zato da se naš imunski sistem nauči prepoznavati določene v naravi patogene mikrobe, zato koncentracija protiteles naraste po cepljenju in ob dejanski okužbi

  So še druge stvari v tem članku za katere verjamem, da ne držijo. Morda je zgodba resnična, a bi bilo bolje, če bi razloge zakaj se je to zgodilo obrazložil nekdo, ki ni anti-vac. Morda bi lahko preden javno objavljate teorije zarote, svoje podatke preverili v kakšni strokovni knjigi ali nenazadnje vsaj na hitro na wikipediji, ki seveda ni 100 % zanesljiva, a je vseeno bolje kot uporabiti le en vir.

 2. Buggy:
  “Morda bi lahko preden javno objavljate teorije zarote, svoje podatke preverili v kakšni strokovni knjigi ali nenazadnje vsaj na hitro na wikipediji, ki seveda ni 100 % zanesljiva, a je vseeno bolje kot uporabiti le en vir.”

  Buggy, Wikipedia je v zvezi s cepljenjem popolnoma mimo. Vanjo so pisali propagatorji cepiv. Pišejo o pocepilni čredni imunosti, ki ne obstaja. Imaš kak verodostojen znanstveni vir o tem?

  Ko pišeš o tem, da pridejo patogeni v mišico prek ran, pozabljaš, da z njimi ne vstopa adjuvans. Pozabljaš tudi, da patogeni v mnogih cepivih sploh niso patogeni (nimajo patogenega delovanja), ker so noter samo deli virusa oz. bakterije. Protitelesa se proizvajajo zaradi adjuvansa, ne zaradi dela patogena, ki je v cepivu.

  Protitelesa proti pravemu virusu, ki vstopi po naravni poti se pri zdravem človeku začnejo proizvajati tudi če ni cepljen. Če je cepljen, je pri virusih, ki premorejo veliko sevov pogosto še slabše, ker lahko pride do imunosupresije ali antigenskega greha in se imunski sistem sploh ne zbudi, ko pride pravi patogen, pač pa ga spusti skozi obrambo (obramba zaspi). V takem primeru je lahko sicer nenevarna bolezen smrtna.

  Če ne veš, kaj je to imunosupresija in če ne veš, kaj je antigenski greh, poskusi s poljudno razlago imunologinje Tetyane Obukhanich tukaj: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/10-poglavje .

  Tukaj pa si preberi, kako cepiva sprožajo alergije: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/6-poglavje

  Ker si strokovnjakinja, si poskusi v mišico injicirati kapljico olja in potem poročaj o rezultatih. 🙂

  Ker očitno bereš samo slovenske medije, pa še to najraje samo pravoverne, morda res ne moreš vedeti, da so avstrijci že več kot en teden na nogah zaradi smrti tega dojenčka, ki je staršem umrl domala pred očmi dan po cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu. Tako o tem poroča Avstrijska tiskovna agencija:

  http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20130508_OTS0216/tod-nach-zeckenimpfung-sie-ist-die-ursache-protestdemonstration-am-110513-um-1000-uhr-am-hauptplatz-in-linz

  Če ti je dr. Sladjana Velkov preveč “no name” ali če misliš, da je kupila svojo diplomo ali če ji želiš vprašanja, na katera ne poznaš odgovorov zastaviti sama, jo najdeš tukaj: https://www.facebook.com/sladjana.dr.velkov .

  Preden dejstva označiš za teorijo zarote, pa malo poguglaj, Wikipedije pa se izogibaj, ker ima pri mnogih temah zelo slabe avtorje.

  Še tukaj si nedvomno ustrelila zelo mimo tarče:

  ” prisotnost protiteles v krvi pomeni, da je telo prepoznalo imunogen tujek in začelo proizvajati protitelesa proti njemu, ki ga nato označijo kot tujek in omogočijo celicam imunskega sistema njegovo nevtralizacijo”

  To je res, ko gre za pravo in ne za zaigrano okužbo. Imunskega spomina namreč ne moremo enačiti z imunostjo. O tem se lahko poučiš tukaj: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/5-poglavje

 3. Buggy:
  “Morda bi lahko preden javno objavljate teorije zarote, svoje podatke preverili v kakšni strokovni knjigi ali nenazadnje vsaj na hitro na wikipediji, ki seveda ni 100 % zanesljiva, a je vseeno bolje kot uporabiti le en vir.”

  Buggy, Wikipedia je v zvezi s cepljenjem popolnoma mimo. Vanjo so pisali propagatorji cepiv. Pišejo o pocepilni čredni imunosti, ki ne obstaja. Imaš kak verodostojen znanstveni vir o tem?

  Ko pišeš o tem, da pridejo patogeni v mišico prek ran, pozabljaš, da z njimi ne vstopa adjuvans. Pozabljaš tudi, da patogeni v mnogih cepivih sploh niso patogeni (nimajo patogenega delovanja), ker so noter samo deli virusa oz. bakterije. Protitelesa se proizvajajo zaradi adjuvansa, ne zaradi dela patogena, ki je v cepivu.

  Protitelesa proti pravemu virusu, ki vstopi po naravni poti se pri zdravem človeku začnejo proizvajati tudi če ni cepljen. Če je cepljen, je pri virusih, ki premorejo veliko sevov pogosto še slabše, ker lahko pride do imunosupresije ali antigenskega greha in se imunski sistem sploh ne zbudi, ko pride pravi patogen, pač pa ga spusti skozi obrambo (obramba zaspi). V takem primeru je lahko sicer nenevarna bolezen smrtna.

  Če ne veš, kaj je to imunosupresija in če ne veš, kaj je antigenski greh, poskusi s poljudno razlago imunologinje Tetyane Obukhanich tukaj: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/10-poglavje .

  Tukaj pa si preberi, kako cepiva sprožajo alergije: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/6-poglavje

  Ker si strokovnjakinja, si poskusi v mišico injicirati kapljico olja in potem poročaj o rezultatih. 🙂

  Ker očitno bereš samo slovenske medije, pa še to najraje samo pravoverne, morda res ne moreš vedeti, da so avstrijci že več kot en teden na nogah zaradi smrti tega dojenčka, ki je staršem umrl domala pred očmi dan po cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu. Tako o tem poroča Avstrijska tiskovna agencija:

  http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20130508_OTS0216/tod-nach-zeckenimpfung-sie-ist-die-ursache-protestdemonstration-am-110513-um-1000-uhr-am-hauptplatz-in-linz

  Če ti je dr. Sladjana Velkov preveč “no name” ali če misliš, da je kupila svojo diplomo ali če ji želiš vprašanja, na katera ne poznaš odgovorov zastaviti sama, jo najdeš tukaj: https://www.facebook.com/sladjana.dr.velkov .

  Preden dejstva označiš za teorijo zarote, pa malo poguglaj, Wikipedije pa se izogibaj, ker ima pri mnogih temah zelo slabe avtorje.

  Še tukaj si nedvomno ustrelila zelo mimo tarče:

  ” prisotnost protiteles v krvi pomeni, da je telo prepoznalo imunogen tujek in začelo proizvajati protitelesa proti njemu, ki ga nato označijo kot tujek in omogočijo celicam imunskega sistema njegovo nevtralizacijo”

  To je res, ko gre za pravo in ne za zaigrano okužbo. Imunskega spomina namreč ne moremo enačiti z imunostjo. O tem se lahko poučiš tukaj: https://sites.google.com/site/iluzijeocepivih/poglavja/5-poglavje

 4. Buggy in Lana 34, moja hčerkica je po drugem di te per hib polio cepljenju dobila meningitis in pet dni bivanja na infekcijski … Doletelo jo je jemanje likvorja, ki je to potrdil. Dr. Zakotnikova je stala poleg mene in mi ni znala pomagati potolažiti jokajoče dojenčice, rekla je le, da joka, ker jo pač boli glavica. In veš kaj? Na odpustici je sicer pisalo, da je imela šesto bolezen!, na komisiji za cepljenje pa so nam kljub temu opisu predlagali cepljenje pod nadzorom – le zakaj, če je imela pa “le” šesto bolezen? Ali poznaš zdravnika, ki je v Sloveniji javno potrdil, da je določena bolezen posledica stranskih učinkov cepiva? Ne, kajne? Le kje so proizvajalci cepv našli vse tiste bolezni, ki so naštete med možnimi stranskimi učiniki cepiva? Po tvojem mnenju na miškah, kajne? Proizvajalci cepiv bi se naštevanju stranskih učinkov seveda najraje izognili, če jih res ne bi bilo, tako pa morajo biti navedena (čeprav večina cepljenih o le-teh sploh ni obveščena), ko pa v praksi dejansko pride do stranskega učinka, pa zdravniki & co. skačete v zrak, da teh sploh ni, da tako kot v tem primeru in še mnogih drugih cepljenje ni krivo za nič. Sicer se mi pa zagovarjanje cepljenja že iz logičnega vidika zdi sporno.
  Bravo za take članke!

 5. O moj bog…dajte prosim odstranit pismo te nesposobne zdravnice, ki govori kako bo vse ok, če bomo zvišali našo imunost s surovo hrano in soncem!!?! Đizs…samo to rabimo še..dodatno zastrahovanje javnosti. Sprijazniti se je treba s tem, da včasih pač pride do kakšnih nepredvidenih reakcij, ampak za večino posameznikov, pa je to čisto nedolžno.

 6. Vbrizganje lipidov v mišico povzroči nespecifičen imunski odziv, ne povzroči pa nastanka protiteles proti tem lipidom.

  Če vas dejansko skrbi zdravje splošne populacije, s poudarkom na zdravju slovenskih otrok, ki so najbolj izpostavljeni nevarnostim cepljenja, vas pozivam, da vaše skrbi naslovite na Inštitut za varovanje zdravja in naj vam oni, saj jih financirate vi z davki in zavarovanji, ki jih plačujete, razložijo vsako napako, ki jo vidite pri cepljenju. Tam so dejansko strokovnjaki, ki se odločajo, katera cepiva se bodo uporabljala in zakaj. Morda pa jim boste ravno vi pomagali uvideti njihove zmote in s tem rešili mnoge slovenske otroke in ne samo otroke staršev, ki berejo novice na tej strani. Morda pa vam bodo oni podrobno pojasnili, zakaj so stvari urejene kot so in se bo izkazalo, da ste po nepotrebnem strašili ali morda celo škodili bralcem teh člankov.

  Iz facebooka dr. Velkov:
  JE LI MENSTRUACIJA NUŽNA?
  Usko s trošenjem životinjskih proizvoda povezana je menstruacija. Životinje u divljoj prirodi ne poznaju menstruaciju, ni čovjekoliki majmuni. Je li dakle Stvoritelj načinio pogrešku time stoje našim ženama nametnuo to mjesečno opterećenje? Ne, pogrešku čine opet ljudi. Uvijek si organizam traži izlaz za iznutra nagomilano smeće, koje se jednostavno nađe uvelikim količinama pri mrtvoj hrani, mesnoj hrani s njezinim dodacima. I tu je mjesečno krvarenje dobrodošli ventil. Kod žene, koja potpuno prijesno-vegetarijanski živi, automatski nestaje krvarenje s izlučivanjem otpadnih tvari, ono se postupno smanjuje i tada posve izostaje. To nije nikakav znak bolesti, nego naprotiv dokaz osnaženog zdravlja.

 7. Ja, Buggy, če je zraven adjuvans in če je črevesna flora malo naluknjana, tako da lahko lipidi, ki se prebavljajo, zaidejo v limfo, se lahko zgodi marsikaj.
  IVZ pa ne moreš jemat resno, ker tam strokovnjake plačujejo, da propagirajo cepiva. Tako kot plačujejo tiste, ki nastopajo v reklamah za zobne paste, da rečejo, da je to najboljša zobna pasta na svetu. Glih zdaj imajo najeto neko medicinsko sestro, ki dela reklamo za Colgate na TV.
  Ja, pa še to menijo na IVZ, da je tetanus nalezljiv.
  Pa cepivo proti gripi za otroke do 3. let so interventno uvozili, čeprav raziskave kažejo, da pri tako majhnih otrocih učinkuje podobno kot placebo.
  No, to moraš vedet, preden se obrneš na te strokovnjake. 😉

 8. Ja, Buggy, če je zraven adjuvans in če je črevesna flora malo naluknjana, tako da lahko lipidi, ki se prebavljajo, zaidejo v limfo, se lahko zgodi marsikaj.
  IVZ pa ne moreš jemat resno, ker tam strokovnjake plačujejo, da propagirajo cepiva. Tako kot plačujejo tiste, ki nastopajo v reklamah za zobne paste, da rečejo, da je to najboljša zobna pasta na svetu. Glih zdaj imajo najeto neko medicinsko sestro, ki dela reklamo za Colgate na TV.
  Ja, pa še to menijo na IVZ, da je tetanus nalezljiv.
  Pa cepivo proti gripi za otroke do 3. let so interventno uvozili, čeprav raziskave kažejo, da pri tako majhnih otrocih učinkuje podobno kot placebo.
  No, to moraš vedet, preden se obrneš na te strokovnjake. 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj