Slovenski oglaševalski festival v novo desetletje vstopa temeljito prenovljen, zaznamovalo pa ga bo tudi izjemno veliko število kreativnih komunikacij, ki je letos preseglo vsa pričakovanja. V festivalsko tekmo je bilo namreč prijavljenih kar 100 del več kot lani.

Prejemnike velikih nagrad na letošnjem 31. SOF-u bo izbrala strokovna žirija pod vodstvom Luke Bajsa, izvršnega kreativnega direktorja v agenciji SHIFT. Zmagovalce bomo razkrili na Zlati noči, zaključni prireditvi nagrad, ki bo potekala v sredo, 15. junija 2022, ob 20.30 na festivalskem prizorišču v amfiteatru Avditorija Portorož.

Spoznajte globalnega digitalnega modnega inovatorja

Lui Iarocheski je vodja digitalnih modnih inovacij pri PlatformE, platformi modne industrije za proizvodnjo na zahtevo, ki spodbuja žetone trgovcev (MTO) in množične digitalne izkušnje nekaterih največjih modnih hiš pri LVMH, kot denimo Christian Dior, Fendi, Givenchy, Marc Jacobs, Kenzo, Celine, TAG Heuer, Bulgari ter je vodilni arhitekt pri VALACLAVI, kibernetsko-fizični modni znamki. Svoje izkušnje v modni industriji je nadgradil tudi z lastno blagovno znamko IAROCHESKI.

Lui bo v svoji inspiraciji združil znanje iz 3D digitalnega ustvarjanja in modne industrije ter nas popeljal na potovanje kibernetsko-fizične modne znamke kreirane v kontekstu web3 – VALACLAVA, in pokazal, kako bo izgledala prihodnost modnega marketinga v naslednji iteraciji interneta.

Disrupcija kreativnosti z umetno inteligenco

Boris Cergol je matematik, ki je po kratkem postanku v akademskem svetu ugotovil, da ga bolj zanimajo aplikativne raziskave v gospodarstvu. Po letih izkušenj z uvajanjem strojnega učenja v raznolikih panogah se je pridružil podjetju Comtrade Digital Services, danes pa je regijski vodja podatkovne discipline v podjetju Endava.

Kot dober poznavalec trendov na področju umetne intelligence, nam bo Boris v predavanju predstavil vsem dostopno orodje, ki popolnoma spremeni proces nastajanja besedil ter vizualnih vsebin. Razpravljal bo tudi o tem, ali bomo zaradi umetne inteligence priča demokratizaciji, ali razvrednotenju kreativnosti.

Za vzdušje v Portorožu bo poskrbel Radio Capris

Čez 2 tedna se ponovno snidemo v sproščenem morskem okolju, ki bo zagotovo prineslo odlično družbo, nova poznanstva in sveže ideje. Za izjemno razpoloženje in dobro glasbo pa bo poskrbel uradni festivalski radio Capris.

“Dobrodošli spet v Portorožu! Tudi mi se veselimo številnih novosti letošnje edicije SOF-a. Ponosni smo, da se najpomembnejši oglaševalski dogodek pri nas vrača na sončno Obalo in da bo Radio Capris letos uradni festivalski radio. Z največjim veseljem bomo skrbeli za vaše dobro počutje in pozitivno energijo. Se vidimo na 31. SOF-u!” je pozdravil vrnitev festivala na Obalo Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj