…bolečine po vadbi enako učinkovita kot masaža.

Raziskovalci so 20 žensk prosili, da izvajajo vaje za ramena na telovadni napravi. Ženske so morale vaditi z rameni, ko je telovadna naprava ustvarila odpor, da so uporabile trapezno mišico, ki se nahaja med vratom in rameni.

 

wikihow.com

 

Dva dni pozneje so se vrnile z bolečimi mišicami in bolečino so povprečno ocenile s pet od deset, pred vadbo pa so bolečino povprečno ocenile z 0.8. 

 

Eno ramo so jim masirali 10 minut, za drugo ramo pa so izvedle 10-minutno vajo, ki je vključevala vajo z ramenom med držanjem vrvi, ki so jo napele z nogo na tleh.

 

Raziskovalci so ugotovili, da sta tako masaža kot vaja pomagali pri zmanjšanju bolečine. Povprečno se je bolečina zmanjšala za 0.8 po vaji in za 0.7 po masaži. 

 

Pri odpravi bolečin pomagata torej vadba in masaža, saj iz presnove odstranita stranske produkte presnove, kot na primer mlečno kislino, ki je povezana s poškodbami tkiva.

 

Profesor Andersen priporoča, da za odpravo bolečin ljudje poskusijo z lahko vadbo, saj za le-to ni potrebno dodatno plačevati in za izvajanje ne potrebujemo šolanega terapetva. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj