Cedra je bila zelo znana in cenjena že v antičnih časih, saj pomirja in ustvarja harmonično vzdušje. Njen vonj je sladek, lesen in spominja na sandalovino. Deluje antiseptično, pomirja in krepi.

Eterično olje cedre uporabite tudi med obiski

Z eteričnim oljem cedre boste v svoj prostor vnesli pomirjujoč in harmoničen učinek. Njen vonj namreč sprošča, odpravlja napetost in spodbuja občutek varnosti, moči. Gostje in družinski člani se bodo v prostoru počutili bolj sproščeno, varno in udobno. Ob izparilniku z eteričnim oljem cedre se bodo tako lahko ustvarjali prijetni in nežni pogovori. Olje cedre je primerno tudi za prostore, kjer si želimo sprostiti in odmakniti od vseh stresnih okoliščin (na primer za izvajanje meditacije, joge).

S cedro tudi v novo leto

Eterično olje cedre posamezniku ponudi moč in samozavest, zato vas lahko vonj spremlja tudi v novem letu, ko bomo pričeli z uresničevanjem zadanih ciljev. Njena energija spodbuja vztrajnost ter trdnost in daje stabilnost. Uporabite jo v trenutkih, ko ste razdražljivi in utrujeni od hitrega načina življenja. Narava je ustvarila vonj, ki spodbuja dokončati nedokončane stvari, ob tem pa ponudi dobro energijo, srčno moč in ljubezen.

Opozorilo: uporabi eteričnega olja cedre se izogibajte med nosečnostjo in dojenjem, ter pri dojenčkih in manjših otrocih.

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj