A tudi če bi imelo le placebo učinek, bi nas nekaj še vedno gnalo na plažo. Morska voda je dobra tako za razpoloženje kot tudi krepitev zdravja. Morje je naravno zdravilo in droga. Krepi naše telo in spodbuja dobro počutje, ki ga deskarji zelo dobro poznajo.

Kaj vse vsebuje morska voda? V povprečju vsebuje 3,5 odstotka soli (natrijev klorid) in nekaj magnezija, sulfata in kalcija.

Talasoterapija sicer ni znanstveno potrjena, vendar se za odpravljanje kožnih težav uporablja morska voda in izdelki iz alg, morske soli, blata, morskih alg in oceanske vode. Toda morska voda ima še veliko drugih presenetljivih koristi.

Morska voda čisti kožo

Mineralne soli v sodelovanju s soncem obnavljajo vašo kožo, zato so razjede, lupus, akne in luskavica bolezni, ki jih z morsko vodo zlahka pozdravite.

Morska voda krepi imunski sistem

Število rdečih krvničk se po plavanju ali kopanju v morju poveča za pet do 20 %, število belih krvničk pa še bolj. Zato je morska voda fantastično zdravilo za ljudi z oslabljenim imunskim sistemom, slabokrvnostjo in visoko ravnijo sladkorja v krvi.

Morska voda zmanjšuje in odpravlja tesnobo

Ker vsebuje magnezij, vas bo morska voda pomirila; pomirjajoč in zdravilen učinek pa ima že sama voda. Ljudem, ki živijo stresno življenje, zato pogosto svetujejo, naj gredo na plažo – tako zaradi njenega sproščujočega vzdušja in zaradi pomirjujočih zdravilnih lastnosti morske vode.

Morska voda ima cikatrizacijske lastnosti

Ker je bogata z mineralnimi solmi, kot sta natrij in jod, ima morska voda antiseptične in cicatrizirajoče učinke na vašo kožo.

Morska voda izboljšuje dihanje

Ljudem, ki trpijo za astmo, hudim kašljem, sluznico in drugimi težavami z dihali, morski zrak in voda zelo koristita. Morska voda tudi pomaga odstraniti toksine in druge elemente, ki napadajo pljuča.

Morska voda čisti debelo črevo

Zaužitje majhnih količin morske vode olajša čiščenje debelega črevesa, razstruplja telo in obnavlja telesne energije, zlasti pri otrocih.

Morska voda pomaga proti težavam z jetri in ledvicami

Oceanska voda pospešuje proces regeneracije celic, zlasti tistih, ki so poškodovane zaradi bolezni, kot je ciroza. Pomaga tudi pri odpravljanju odvečne vode, nakopičene v trebuhu, ki nastane zaradi bolezni.

Morska voda preprečuje nespečnost in zmanjšuje simptome depresije

Ker pomaga normalizirati krvni tlak in zdravi nervozo, vam bo dan na plaži pomagal bolje spati in naravno izboljšal vaše razpoloženje.

Morska voda je odlična za mišice in sklepe

Najpogostejši razlog za toplo solno kopel je, kot vsi vemo, lajšanje bolečin v mišicah. Minerali, ki jih vsebujejo kopalne soli, se absorbirajo skozi kožo in izboljšajo delovanje našega živčnega sistema, kar pripomore k lajšanju bolečin v mišicah in sklepih ter fizičnega stresa.

Pospešuje celjenje poškodb, ran

Kopanje v slani vodi lahko pomaga tudi pri hitrejšem celjenju telesa po poškodbi ali operaciji, prav tako pa lahko pomaga pri lajšanju bolečin tistim, ki trpijo za revmatoidnim artritisom.

PREBERITE TUDI: Morje razstrupi organizem, spere tegobe in umiri dušo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj