Večino poletja si prizadevamo, da ne bi dobili sončnih opeklin. Vendar pa je videz, kot da nas je malce preveč dobilo sonce, najnovejši priljubljeni trend ličenja, ki se je ponovno vrnil. Čeprav moramo pri sončenju, pa tudi sicer, paziti, da nas ne opeče, je nekaj privlačnega v tem rdečkastem, s soncem obsijanem videzu, zato ga lahko ustvarimo z ličili.

In ni težko razumeti, zakaj je vedno bolj priljubljen: daje prikupne, nedolžne vibracije, saj deluje sveže in naravno. Težko je izslediti natančne korenine tega videza na TikToku – številni videoposnetki se sklicujejo na mešanico fotografiranja Hailey Bieber za revijo Pop iz leta 2019 in videospota “Get Ready With Me” Iris Law iz istega leta, saj sončno zagorel videz kroži že nekaj časa. Vendar je v zadnjih nekaj mesecih zagotovo pridobil na priljubljenosti.

@zoekimkenealy Sunkissed blush. I legit am obsessed with the way this came out gotta have a heavy hand😫 #sunkissedmakeup #nomakeupmakeup #naturalblush ♬ Sazed – STRFKR

 

Tudi na rdeči preprogi opažamo premik k bolj mladostni rdečici – Beiber in Addison Rae sta veliki ljubiteljici tega videza, pa tudi Bella Hadid je na letošnji prireditvi Met Gala pokazala kar nekaj rdečila na licih. Zvezdnice in njihovi umetniki ličenja se namesto za nanos rdečila visoko na lične kosti odločajo za mehkejšo, bolj naravno postavitev tik ob ličnicah. To daje bolj učinek pravkar s soncem obsijanih ličnic kot pa izklesanega videza, kakršen zahvaljujoč klanu Kardashian kraljuje zadnjih nekaj let.

“Videz rdečila za lica je zdaj zelo priljubljen, saj se trendi v ličenju odmikajo od pretiravanja k svežini in naravnosti na koži – estetika mladega dekleta, če želite,” je povedala umetnica ličenja Cortney Hart. “Rdečica na licu, ki se prenaša čez nos, je mladostna, igriva in spominja na dolg dan na plaži. Je eleganten in lahkoten videz ter popoln za poletje.”

@makeupsessions Love this for summer! #summermakeup ♬ Summer – Instrumental – Devinney

 

Pri tehniki je treba upoštevati dve stvari: ton rdečila in namestitev. “Najbolje je uporabiti tople rožnate tone, ki so podobni tistim, ki bi jih na soncu ali morda pri kakšni telovadbi povzročila rdečica vaše kože. To je res odvisno od tona vaše kože,” pravi Hart.

“Rada uporabljam kremne in rahlo prosojne formule, da je videz sijoč in naraven.” Priporoča rdečilo MAC Glow Play Blush v barvi Blush, Please, dobri pa so tudi E.L.F. Putty Blush v barvi Maldives. Tudi šminka za ustnice je odlična za naraven, živahen videz.

 

Namestitev je tisto, kar ‘sončno’ rdečilo zares loči od drugih trendov rdečila: namesto na zgornji del ličnic rdečilo za lica nanesite na mesta, kjer ste naravno zagoreli. “Ta videz dosežete tako, da rdečilo za lica nanesete visoko na ličnice in čez mostiček nosu,” pravi Hart. “Sama ga najraje prelijem rahlo navzdol, da posnemam, kot da nas je dobilo sonce.”

PREBERITE TUDI: Napake pri ličenju, ki jih počne veliko žensk in se jim je dobro izogniti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj