… vaših otrok? Ali pazite, da imajo na mizi vedno polnovredne, zdrave obroke, ki temeljijo na ekološko pridelani zelenjavi, polnozrnatih izdelkih in zdravih maščobah? Ali jeste – in vaši otroci – kar vam 'paše', ali kar veste, da je dobro za vas in vaše zdravje?

Raziskave kažejo, da hrana, ki jo najpogosteje jemo, povzroča odvisnost, še zlasti nezdrava. Ali ste vedeli, da sladkor povzroča večjo odvisnost kot kokain? In  kar je najhuje, navade, kaj si želimo in se navadimo jesti, izvirajo iz otroštva. Zato je toliko bolj pomembno, da poskrbite za zdravo prehrano ne le zase, temveč tudi svoje otroke. In nikar ne mislite, da je dovolj, če boste otrokom dajali zdravo hrano, sami pa jedli nezdravo – otroci posnemajo, kar vidijo in ne delajo, kar jim rečete. Če ne prej, pa ko vas ni poleg.

Zatorej če boste svoje otroke navadili na sladkane stvari in predelano hrano, polno nezdravih maščob, mlečnih izdelkov in izdelkov iz bele moke, jih bodo te navade spremljale celo življenje. Kam to vodi, pa si oglejte v spodnjem videu – saj ne želite, da bi vaši otroci odšli pred vami, mar ne?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj