­LA PRAIRIE

Skin Caviar foundation – gre v prvi vrsti za negovalno podlago, namenjeno normalni do zelo suhi koži. Embalaža je težka steklena posodica z jeklenim podstavkom, ki opominja, da gre za razkošen, luksuzni izdelek, kar pa dokazuje tudi z vsebino. Puder je namreč zelo kremast, čudovito mazljiv in na koži prijetno osvežujoč. Za en nanos se ga količinsko porabi približno polovica manj kot ostalih tovrstnih izdelkov, kar je približno polovica grahovega zrna. Poskrbi za srednje močno do polno prekrivnost, se popolnoma zlije s kožo, a ostane opazen, najbrž zaradi svilnatega končnega videza, še bolj pa zaradi skoraj popolne polti. Kljub temu je rezultat brezhibna polt naravnega videza, zelo dobro pa se obnese tudi na fotografijah.

Puder je zelo vlažilen in hranljiv, zato za mastno ali nečisto kožo ne bo primeren, se pa krasno obnese na suhi ali zgubani koži, saj ne poudari dlačic, gubic in na splošno pušča vtis lepe kože. Dodaten plus sta tudi dobra obstojnost in UV zaščita. Minus je vsekakor visoka cena ter srednje dober izbor odtenkov.

Skratka, gre za luksuzni izdelek, ki morda opraviči visoko ceno s svojim trajanjem (30 ml posodica naj bi zadoščala za vsaj šest mesecev vsakodnevne uporabe), negovalnim učinkom ter profesionalnim videzom.

La Prairie Skin Caviar Foundation

Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdicaDIOR

Icone je zelo gost, a izjemno dobro mazljiv »cream-to-powder« puder, kar pomeni, da se ob nanosu krema spremeni v suh puder. Obstojnost je zavidljiva, nekje v rangu Revlonovih ColorStay pudrov in za odstranjevanje je potrebno čistilo v obliki mleka ali kreme za čiščenje. Je izjemno silikonski, zaradi česar se lepo razmaže, po naših izkušnjah sicer lepše s prsti kot s čopičem, ker je res zelo goste konsistence. Prekrivnost je srednja do zelo dobra in je tudi zelo dobro pigmentiran, zaradi česar se ga porabi manj kot večine ostalih pudrov.

Primeren naj bi bil za vse tipe kož, vendar smo ob testiranju ugotovili, da bo primernejši za bolj mastne kože, za suho pa le ob izjemno hranljivi podlagi. Na voljo je pet zelo lepih in uporabnih odtenkov in en transparenten, ki se ga lahko uporabi kot podlago za ličenje (make-up base) ali samostojno za vse, ki ne potrebujejo prekrivanja, temveč si želijo le enakomernega in mat videza kože. Vsebuje tudi UV zaščito SPF 10 v obliki titanijevega dioksida (4%).

Dodaten plus gre embalaži – higienična in zelo lepa Diorjevo temno modra tuba s srebrnim napisom, ki omogoča natančno doziranje.

Diorskin Icone­

Izbor barv zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Pigmentiranost/prekrivnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Nanos zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Obstojnost zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica
Embalaža zvezdicazvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj