… Vegafest v ljubljanskem Mostecu (Rekreacijski center Mostec, Matjanova pot 23, Ljubljana; zemljevid). Vegafest bo potekal že tretje leto zapored, tudi letos v skupni organizaciji Slovenskega veganskega društva in Društva za osvoboditev živali.


Vegafest 2014

Kdaj in kje?

Vegafest bo v soboto, 27. junija 2015, od 10. ure dalje v Mostecu (Matjanova pot 23, Ljubljana, zemljevid). Na stojnicah se bodo predstavljala društva, organizacije, podjetja, trgovine in ostali, ki vam bodo nudili vegansko hrano in ostale ljudem, živalim in okolju prijazne izdelke. Dogodek se prične ob 10:00 in bo trajal do večernih ur.

Na stojnicah se bodo predstavljala društva, organizacije in podjetja, trgovine in ostali, ki bodo nudili vegansko hrano in ostale ljudem, živalim in okolju prijazne izdelke. Organizirana bodo strokovna predavanja, delavnice in številne druge aktivnosti.  Namen festivala je promocija veganskega načina življenja, sožitja z okoljem in živalmi ter sproščeno druženje v naravi.

Program predavanj

  • 12.00: Dr. Martin Balluch: Activism for animals – reforms, strategies and achievements
  • 14.00: Mag. Marko Čenčur: Prednosti veganske prehrane
  • 15.30: Mag. Miloš Židanik, dr. med.: O zdravem specizmu
  • 18.00: Dr. Martin Balluch: The dog and his philosopher (predstavitev knjige)

Program bo povezovala Jadranka Juras.

O predavateljih

Dr. Martin Balluch, dvakratni doktor znanosti (fizike in filozofije), da je sinonim boja za pravice živali, ne le v rodni Avstriji, temveč tudi širše v evropskem prostoru.

Mag. Marko Čenčur že preko 15 let kot samostojni raziskovalec za prehrano preučuje objektivne znanstvene podatke o vplivu prehrane na človeško zdravje.

Mag. Miloš Židanik je doktor medicine, specialist psihiater in psihoterapevt, ki na podlagi znanstvenih študij zagovarja brezmesno prehrano kot način zdravljenja in preventive.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.vegan.si/vegafest.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj