Če se vam zdi, da vam od novembra dalje kar nekako nič ne gre, ko bi moralo – imamo krivca: 31. oktobra je Merkur spet prešel v retrogradno gibanje.

Merkur je planet, ki se približno trikrat letno upočasni in deluje, da se pomika vzvratno. A gre le za optično iluzijo, ki jo imenujemo ‘retrogradni Merkur’. To se praviloma dojema kot nekaj slabega, saj naj bi prinašala nesrečo, kajti v astrologiji naj bi bil Merkur vladajoči planet komunikacije, jasnosti in razmišljanja, pa tudi poštenosti, potovanj in tehnologije.

Če verjamete v gibanje planetov in njihove vplive, potem bi tokrat veljalo upoštevati naslednje nasvete.

1. Nikar ne sprejemajte velikih in pomembnih odločitev: pogodbe, menjavo službe, prodaja ali nakup nepremičnin ipd. četudi jo boste sprejeli, je zelo verjetno, da z izidom ne boste zadovoljni ali bodo celo potrebne spremembe. Če ne prej, počakajte da se Merkur spet ‘obrne’, kar bo precej kmalu.

2. Vse načrte za potovanja dvakrat preverite in potrdite. Hotelske rezervacije, letalske karte … pokličite in preverite. Prav tako pred potovanjem dvojno preverite, ali imate s sabo vse potrebno – predvsem potni list, saj je veliko več možnosti, da ga boste pozabili ali rezervirali napačni termin.

3. Bodite potrpežljivi, še zlasti z bližnjimi. Retrogradni Merkur blesti pri ustvarjanju zmede, zato ne delajte prehitrih zaključkov in se trudite razjasniti stvari. Pogovor, pogovor, pogovor.

Dobra stran? Merkur bo izven retrogradnega gibanja že 20. novembra, tako, da tole težavno obdobje ne bo težko zdržati.

PREBERITE TUDI: Retrogradni Merkur: 4 nasveti za karierno področje

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj