Čakalne dobe so najpogostejši vzrok za poslabšanje in okvare zdravja pacientov

Čakalne dobe so sistemski problem slovenskega zdravstva in najpogostejši vzrok za okvare zdravja pacientov. Pacient, ki na specialista čaka preko dopustnega časa, se lahko odloči za zdravljenje v tujini brez čakalne dobe s povračilom stroška zdravljenja. Celoten postopek zdravljenja v tujini uredimo pacientu na IVP – Inštitutu za varstvo pacientov.

Načrtovano zdravljenje v tujini, povračilo stroška zdravljenja v tujini in financiranje zdravljenja

Na IVP – Inštitutu za varstvo pacientov izvajamo organizacijo zdravljenja na napotnico v tujini brez čakalne dobe s povračilom stroška zdravljenja (ZZZS tujina). Za pacienta opravimo celovito storitev in vse zakonsko predpisane postopke za zdravljenje v tujini;

 • pregled napotnice,
 • naročilo k specialistu v tujino (Hrvaška ali druge EU države),
 • dokumentacijo za povračilo,
 • stroška zdravljenja v tujini, ki ga ZZZS povrne v 60 dneh od prejete zahteve.

Kadar je za zdravljenje v tujini obvezna predhodna odobritev ZZZS, sestavimo za pacienta dokumentacijo za odobritev in enako, kadar so v Sloveniji možnosti zdravljenja izčrpane.

Čakalne dobe so preteklost

Financiranje zdravljenja v tujini

Zdravljenje v tujini ali čezmejno zdravljenje deluje na način ‘povračila’; pacient zdravstveno storitev plača, po opravljenem zdravljenju pa zanj zahtevamo povračilo stroška do višine, kot določajo pravila obvezne zdravstvene zakonodaje. Z višino povračila seznanimo pacienta ob naročilu na storitev. V sodelovanju z Addiko banko nudimo tudi financiranje posegov v obliki hitrega kredita v višini 5.000 evrov za obdobje petih (5) let, kot že omenjeno, pa ZZZS povrne strošek zdravljenja pacientu v 60 dneh od prejete zahteve za povračilo.

Sigurno na zdravljenje v tujino in povračilo stroškov zdravljenja v tujini

Na IVP- INŠTITUTU ZA VARSTVO PACIENTOV smo strokovnjaki v sestavi dokumentacije in vlog za zdravljenje v tujini za ZZZS. Za vsakega pacienta uporabimo pravilno materialno pravo, kar pomeni, da pri vlogah ne prihaja do napak, kot se te pogosto dogajajo, ko pacienti vloge rešujejo sami, na koncu pa jim ZZZS zavrne povrnitev stroškov zdravljenja v tujini in postanejo samoplačniki ali svojo pravico iščejo na sodišču. Naša storitev temelji na sigurnosti in vam tako zagotavlja varen odhod na zdravljenje v tujino ter povračilo stroška zdravljenja v tujini od ZZZS. 

Storitve IVP – Inštituta za varstvo pacientov temeljijo na sigurnosti

Kdaj ima pacient pravico opraviti zdravljenje v tujini?

Do zdravljenja v tujini je upravičen pacient s sklenjenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem in v primerih:

 • presežene čakalne dobe,
 • po lastni volji
 • kadar so izkoriščene možnosti zdravljenja v Sloveniji.

Pod katerim pravilom se lahko zdravi v tujini, ga seznanimo po pregledu napotnice in/ali zdravstvene dokumentacije.

Nadaljevanje zdravljenja in prenos napotnice zaradi nezadovoljstva s potekom zdravljenja 

Kadar pacient z zdravljenjem pri specialistu v Sloveniji ni zadovoljen, je z napotnico v Sloveniji že vpisan in želi nadaljevati zdravljenje v tujini brez čakalne dobe, opravimo zanj storitev nadaljevanja zdravljenja in/ali prenosa napotnice po pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja in, po katerem imamo pravico zahtevati povračilo stroška zdravljenja v tujini.

Na zdravljenje v tujino k vrhunskim specialistom 

Na IVP- Inštitutu za varstvo pacientov imamo lastno mrežo specialistov kirurgov, zdravnikov in zobozdravnikov v tujini (Hrvaška, druge EU in tuje države), med njimi so tudi svetovno priznani strokovnjaki ter slovenski specialisti, ki imajo dovoljenje za opravljanje operacij v tujini. Vsakega pacienta napotimo k strokovnjaku, ki je za poseg najbolj usposobljen, nudi varstvo pravic pacienta in zagotavlja rezultate zdravljena primerljive z najboljšimi svetovnimi praksami.

Natalija Sakelšek, dipl. var., direktorica IVP – Inštituta za varstvo pacientov

Brez čakalne dobe vam je na voljo vsaka operacija ali zdravljenje

Brez čakalne dobe omogočimo vsako operacijo ali ambulantno zdravljenje, za katero dobi pacient napotnico:

 • specialistično zobozdravstvo (ortodont/zobni aparat, endodont, zdravljenje parodontoze, čeljustna kirurgija, specialistična zobna protetika),
 • zdravljenje neplodnosti in oploditev z biomedicinsko pomočjo,
 • ortopedske in nevrokirurške operacije (operacija hrbtenice, hernija diska),
 • operacijo z vstavitvijo kohleranega implanta/polžkov vsadek za otroke in odrasle (metoda operacije brez kljukice!),
 • ušesne operacije,
 • revmatologijo in zdraviliško zdravljenje,
 • operacijo krčnih žil in druge žilne operacije,
 • plastične operacije nosu, posegi na nosu,
 • operacijo sive mrene, keratokonusa ter druge.

IVP je prva zasebna pravna služba za paciente in zavarovance v Sloveniji 

Na IVP- Inštitutu za varstvo pacientov opravljamo storitve s področja pacientovih pravic, medicinskega prava, pravno zastopanje v izvensodnih in sodnih postopkih za denarno odškodnino v primeru zdravniške napake ali sporih z ZZZS ali zavarovalnico ali konzilijem ter omogočamo drugo mnenje specialista. Storitve opravljamo strokovnjaki, ki smo znanje pridobivali na Pravni fakulteti v Ljubljani, Pravni fakulteti v Mariboru in Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani.

Informacije in naročanje

Za naročilo nas kontaktirajte in pošljite napotnico na info@ivp.si, ali 031 896 220 od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure ali se naročite na osebni sestanek na sedež Kidričeva 25, 3000 Celje.

Več informacij, storitve in pogoje poslovanja najdete na www.ivp.si ali telefonsko ob naročilu.

Storitev čezmejnega zdravljenja opravljamo kot izvajalec zasebne službe skladno z zakonodajo: ZPacP, ZZVZZ, POZZ, OZ, ZUP, URS.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj