Perry se je celo življenje spopadal z odvisnostjo, vendar naj bi bil v mesecih pred smrtjo trezen.

Perry je umrl pri 54 letih zaradi akutnih učinkov ketamina, kar je bilo ocenjeno kot nesreča. V poročilu o obdukciji, ki ga je pripravil urad sodnega izvedenca okrožja Los Angeles, so bili kot dejavniki, ki so prispevali k smrti, navedeni tudi utopitev, koronarna bolezen in buprenorfin, opioid.

Zvezdnik serije “Prijatelji” je v svojih spominih iz leta 2022, “Prijatelji, ljubimci in velika strašna stvar”, odkrito spregovoril o uporabi ketamina – zdravila, ki se uporablja za lajšanje bolečin in zdravljenje depresije.

Vendar je zapisal, da v njej ni užival, saj je imel občutek, da je to “velikanski izdih”, zaradi katerega se je počutil, kot da “umira”.

Medtem ko je losangeleška policija januarja potrdila, da je preiskava njegove smrti končana, so mediji maja poročali, da zvezni organi preiskujejo Perryjevo uporabo ketamina.

Dr. Bankole Johnson je po njegovi nepričakovani smrti izrazil teorijo, da je verjetno nezakonito pridobil ketamin za rekreativno uporabo. “Zagotavljanje ketamina nekomu, ki uporablja tudi buprenorfin, bi bilo vprašljiva medicina – pravi recept za katastrofo,” je dodal dr.

Perryja so našli mrtvega v masažni kadi njegovega dvorca v Los Angelesu, potem ko je svojega pomočnika poslal po opravkih. V zadnjih mesecih pred smrtjo naj bi bil trezen.

Sicer ni bila skrivnost, da je imel težave z zlorabo substanc v vsej svoji odrasli dobi in je v svoji knjigi razkril, da je porabil okoli 9 milijonov dolarjev, da bi se očistil in pozdravil. “Ne samo, da imam odvisnost, imam jo zelo hudo,” je odkrito zapisal priljubljeni igralec. “Pravzaprav jo imam tako hudo, kot jo lahko imaš. Ves čas se vračam k steni. To me bo ubilo …”

Za svoje poslanstvo si je zadal tudi to, da bo drugim pomagal pri treznem načinu življenja. Leta 2012 je svoje 10 milijonov dolarjev vredno posestvo na plaži v Malibuju spremenil v ustanovo za trezno življenje moških, imenovano Perry House.

Desetletje pozneje je Perry povedal voditelju Tomu Powerju, da si želi, da bi se ga ljudje spominjali po tem, da si je prizadeval ljudem pomagati živeti čim bolj izpolnjeno življenje.

“Ko bom umrl, ne želim, da bi bili ‘Prijatelji’ prva stvar, ki bi jo omenjali v zvezi z mano,” je dejal. “Hočem, da se najprej omeni to. In to bom dokazoval do konca življenja.”

PREBERITE TUDI: Izšlo je poročilo o smrti Matthewa Perryja: jemal je ketamin in injekcije testosterona

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj