… Lancomovega oglasa za tekoči puder Teint Miracle z Julio Roberts ter oglasa znamke Maybelline za tekoči puder proti staranju s Christy Turlington.

lancome_oglas

maybelline_oglas

Problem obeh oglasov naj bi bil v prekomerni uporabi Photoshopa, saj naj bi bila obraza pretirano retuširana, zaradi česar naj bi zavajala potrošnike glede dejanskih učinkov izdelka.

Z Britanske oglaševalske organizacije ASA (British Advertising Standards Authority) so sporočili: “Pri oglaševanju je potrebno biti vsaj malo pošten in zato smo tukaj mi. Veseli smo, da smo potrdili te pritožbe. Dejstvo je, da bi šla polovica žensk med 16. in 21. letom na lepotne operacije in v zadnjih 15 letih so se motnje hranjenja podvojile. Obstaja velik problem s samopodobo in samozavestjo. Pretirano retuširanje slik v naši družbi je postalo vsiljivo in prispeva k tem problemom. Christy Turlington in Julia Roberts sta naravno lepi ženski in ne potrebujeta retuširanja, da bi dobro izgledali. Naša prepoved je pomembno sporočilo za oglaševalce: vrnimo se nazaj k realnosti!”

Vsekakor je to, da so dandanašnji oglasi za kozmetične izdelke v veliki večini primerov pretirano računalniško obdelani in zato povsem nerealni, dejstvo – a dejstvo je tudi, da bi, če bi bili v agenciji ASA dosledni in pošteni, prepovedali najmanj polovico oglasov, ki jih lahko vsakodnevno videvamo v medijih, in ne le skorajda naključno izbirali ‘žrtvena jagnja’.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj