… najbolj poznanih in uspešnih modnih agencij vseh časov, Eileen Ford.

92-letnica je smrti podlegla zaradi padca in novica je pretresla modni in zvezdniški svet. Eileen Ford je modno agencijo Ford Models ustanovila daljnega leta 1946 skupaj z možem Jerryjem in ravno njej se lahko za svojo kariero zahvalijo nekatera najbolj slavna imena iz modnega sveta, med drugim Christie Brinkley, Naomi Campbell, Brooke Shields in druge. Mnoge manekenke so se za izražanje svojih občutkov v zvezi s tragičnim dogodkom obrnile kar na Twitter.

  • Christy Turlington Burns: “Imela sem to srečo, da sem delala v industriji v času, ko so še vedno vladale legende, kakršna je bila tudi Eileen Ford. To, da sem bila v agenciji Ford, ko sem začenjala s svojo kariero, je imelo poseben pomen. Vedno se bom spominjala Eileeen in njene prisotnosti z ljubeznijo in hvaležnostjo.”
  • Lauren Hutton: “Čeprav je bila od daljne generacije petdesetih let, mi je dala ogromno napotkov in je bila osebno zelo zaščitniška do mene, ko sem začenjala z dvomesečnimi dopusti namesto dovoljenimi dvotedenskimi. Enkrat, ko me ni bilo, so v časopisih poročali, da so me pogrešali štiri mesece. Ona pa je poklicala in rekla 'Ne pogrešamo je, uživa in je na dopustu. Je samosvoja, a z glavo na ramenih.'”
  • Carol Alt: “Eileen Ford je bila prava ikona v poslu. Bila je inovativna in močno zaščitniška do svojih deklet. Bila sem tako ponosna, da sem manekenka agencije Ford in Eileen sem vsekakor imela za svojo prijateljico in mentorico. Zame je to konec obdobja, saj je bila Eileen ustvarjalka, ki je prestavljala meje in oblikovalka manekenske industrije, kakršna je danes.”
  • Beverly Johnson: "Eileen Ford je bila renesančna ženska. Desetletja je bila ena najvplivnejših žensk v modni industriji. Bila je odgovorna za moj uspeh vrhunske manekenke na svetu. Bila mi je navdih kot poslovna ženska, družinski matriarh in mentorica. Eileen Ford je bila sila, na katero si računal in bo zelo pogrešana."
  • Christie Brinkley: “Imela sem to srečo, da je bila Eileen moja agentka. Bila je najboljša v poslu. Nekaj je videla v meni in s svojim izjemnim občutkom za posel, svojim znanjem, izkušnjami in osebnim pristopom me je popeljala od deskarskega dekleta z Malibuja in vodila mojo kariero skozi naslovnice in pogodbe do mest, ki si jih prej niti predstavljati nisem mogla, npr. oder Broadwaya! Nazadnje sem Eileen videla ne eni fotografiji in bila sem tako ponosna, da je prišla v Chicago gledati moj nastop. Zanjo sem hotela odigrati kar najbolje in to je bilo najmanj, kar sem lahko naredila za nekoga, ki mi je dal cel svet. Moje iskreno sožalje in ljubezen njeni čudoviti družini.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj