Nadvse priljubljene Uggice, ki so pred mnogo leti tudi po zaslugi TV serije SATC in njene glavne zvezde Carrie obnorele svet, so žal vse prej kot nedolžno ali stopalom koristno obuvalo. Znanstveniki so namreč ugotovili, da lahko dolgotrajnejše nošenje Uggic pusti trajne posledice na zdravju stopal, kolen in hrbtenice.

Razlog je v tem, da stopalom ne nudijo dovolj opore, kar lahko zlasti pri mladih vodi v nepravilen razvoj okostja, pri hoji pa so mišice, vezi, sklepi in kosti preveč obremenjeni. Zadnja raziskava v zvezi s tem je pokazala povezavo med ploskim stopalom, težavami s koleni, kolki in hrbtnico. Poznavalci zato opozarjajo na previdnost in čim manj časa, prebitega v škornjih Ugg, enako pa velja tudi za navadne japanke.

Zadevo pa lahko rešite tudi tako, da v čevlje vstavite posebne ortopedske vložke, ki bodo stopalom nudili to, kar jim sami ugg čevlji ne – to je ustrezno in nujno potrebno oporo.

PREBERITE TUDI: Takole japonke uničujejo vaša stopala

11 KOMENTARJI

 1. To pa mene čisto nič ne gane, Uggice so najbolj udobna stvar, kar sem jo kdaj dala na noge, v njih me noge nikoli ne bolijo, vedno mi je fajn toplo, I looove them. Prav tako obožujem japonke, brez njih bi poleti znorela.

 2. Saj so luštne pa tople pa vse..še meni so postale všeč. Samo pa svetujem puncam, ki jih nosite, da imate kakšne vložke za stopala, da vam ne bo čez par let žal.

 3. Pomojem ni isto če si bos ali pa v plat čevljih. Bosa noga se drugače upogiba pri hoji kot če hodite v ravnih podplatih. Mislim, da to kar pravijo drži, sama pa pravzaprav ne razumem “popularnosti” Uggic. Meni niso všeč, sem ji pa dobila kot darilo. Uporabljam jih kot zimske copate 🙂

 4. Podpis pod Cendrillion.

  Sicer pa nas potem lahko ne gane tudi kajenje, opijanje in drogiranje – ne vem, kje je razlika, vse škoduje zdravju. Ali se strinjamo samo s tistim, kar nam paše, pri ostalem pa zamahnemo z roko?

  (pa mi je vseeno, kaj katera nosi, ampak samo v razmislek)

 5. P.S. Romy, odvisno od tega, za kakšne japanke gre. Če nosiš tiste navadne cenene plastične (ki jih jaz ne bi imela za nikamor drugam kot na plažo ali pod tuš), ki nimajo nobene oblike stopala, ampak le raven kos plastike, potem to vsekakor velja.

  Tako, da je treba kupiti kakovostne japanke z anatomsko prilagojenim stopalom, po možnosti usnjene (ker direkten stik kože s plastiko tudi ni najbolj fajn). Jaz celo poletje od maja do septembra preživim v japankah, ampak so kakovostne, usnjene in anatomske.

 6. Meni tudi ni jasna popularnost Uggic… Čisto po pravici: grde so mi, prav nič žensko ne delujejo. Mislim, da je prav tukaj na PL-ju ena napisala, da ji Uggice zgledajo kot notranji del ‘pancerjev’ in se ne bi mogla bolj strinjati z njo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj