Dandanes živimo v časih, ko imamo dnevno na sporedu več obveznosti in nalog. Kaj storiti, ko več ne vemo, kje bi se lotili zadev?

PREBERITE TUDI: Nasveti, kako imeti izjemno produktiven dan in postoriti vse naloge

Organizacija nalog

  • Vzemite list papirja in v prvi stolpec zapišite vse stvari, na katerih trenutno delate.
  • V drugi stolpec zapišite stvari, na katerih bi morali delati.
  • V zadnji – tretji stolpec zapišite stvari, na katerih želite delati.

Nato si zastavite dve vprašanji: ali je to pomembno in ali je to nujno?

Če težko odgovorite na ta vprašanja o določeni nalogi se vprašajte, kaj bi se zgodilo, če se ta naloga ne bi zgodila. Ali bi prišlo do resnih posledic in kdaj? Vsak element, ki ne prestane tega testa, je odvračanje pozornosti. Dodaja malo ali nič vrednosti vašemu življenju. Prečrtajte ga. Bodite brezobzirni. Ne pozabite, da je vsaka naloga izkušnja, ki čaka, da se rodi in ponuja vpogled v vašo potencialno prihodnost. Zato se mora vse, kar je na vašem seznamu, boriti za svoje življenje, da ostane tam.

Natančneje, vsaka postavka se mora boriti za priložnost, da postane del vašega življenja. Ko končate, boste verjetno imeli dve vrsti nalog: stvari, ki jih morate storiti (vaše odgovornosti) in stvari, ki jih želite storiti (to so vaši cilji). Ko boste to naredili, boste ugotovili, za katere naloge menite, da so pomembne ali bodo dodale vrednost vašemu življenju. Bodite jasni glede tega, kaj pustite v svoje življenje in kaj je vredno vašega časa.

PREBERITE TUDI: 1-minutni enostaven trik, da boste imeli stvari bolj pod kontrolo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj