Poletne kavbojke so tudi letos na voljo v mnogih dolžinah in modelih. Najpopularnejše dolžine letos so pod kolenom, se pravi variacije 3/4 in 7/8 dolžine hlač. Te so lahko popolnoma oprijete ali od bokov padejo ravno, lahko imajo zavihke ali pa tudi ne. Seveda je tu še klasična dolžina do tal. Pri teh še vedno prevladuje skinny kroj, se mu pa pridružujejo tudi bootcut, raven ter širok kroj hlačnic. Razen modela s širokimi hlačnicami se vsi v pasu ter bokih oprijemajo telesa.

Skinny in raven kroj hlač bosta primerna le za ženske z vitko postavo, pri skinny modelu pa je pomembna tudi lepa oblika nog. Bootcut je najpopularnejši model, saj se lepo oprime bokov, zadnjice ter stegen, od kolen navzdol pa se rahlo razširi in je primeren za vse postave. Za vse postave so primerne tudi široke hlačnice. Pri njih bodo morale paziti le izjemno vitke ženske, da hlače na bokih lepo padejo, sicer lahko kmalu delujejo preširoke in še poudarijo vitkost, ki lahko deluje celo pretirano shujšano.

Poletni jeans Dsquared2 Poletni jeans Balenciaga Poletni jeans Erin Wasson x RVCA­

Jeans oblek je letos med trendi spet veliko, prevladujejo pa krajše dolžine. Kroji oblek in kril so sproščeni, igrivi, v A-kroju ali ožjem, telesu oprijetem, kroju do kolen; izjemno kratka mini krila se letos na modnih pistah ne pojavljajo pogosto, so jih pa še vedno polne trgovine s “streetwear” oblačili. Tako pri oblekah kot pri krilih se izogibajte dolžine do tal, saj je tudi tanek poleten jeans pretežek in preresen, da bi v tej dolžini učinkoval lahkotno in vsaj malce elegantno. ­

Trenutni trendi najdaljšo dolžino kril in oblek zapovedujejo v višini kolen, najkrajša pa ni določena, vendar je potrebno kratka krila izbirati s posebno previdnostjo, da ne bi namesto prisrčno poletno izpadle preprosto ceneno. Ozek model krila do kolen izberite za bolj resen videz, medtem ko bodo krajša krila delovala bolj razigrano, sproščeno in nagajivo. Pri izbiri dolžine vsekakor upoštevajte svoj osebni stil, priložnost, za katero se oblačite, ter postavo.

Poletni jeans Mulberry Poletni jeans Stella McCartney Poletni jeans Trussardi 1911

­

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj