­

Celine čevlji
Dior čevlji
 Celine in Dior

Prada je z jesensko/zimsko kolekcijo 2008 naznanila, da prihaja doba čevljev in sicer morajo biti ti čim bolj nenavadni. Oblikovalci so z novimi kolekcijami dokazali, da domišljija resnično nima meja. Namesto nakita na običajnih delih, se sedaj ta sveti s premnogih paščkov ali pa kar iz pete, ki mora biti temu primerno visoka. Čevlji niso več le obutev temveč so prevzeli status umetniške skulpture. Diorjevi so prava renesančna revolucija, namesto pete se tam nahaja kamniti ali pozlačeni kipec, Karl Lagerfeld pri Chanelu pa je šel še korak dlje in peto preoblikoval v obliko nevarne pištole.

­

Chanelovi čevlji s peto-pištolo­

Chanel “Gun Shoes”


S peto so se poigrali še pri Fendiju, kjer je ta oblečena v svetlečo verigo. Mnogo oblikovalcev je svoje manekenke obulo v platforme, ki nadaljujejo svoj pohod iz prejšnjega leta, a so tokrat še višje in bolj pisane. Scherer Gonzales je čevlje spremenil v vazo za čudovite cvetlice, pri Celine so platforme le prazni okvirji, John Galliano pa jih je oblikoval v stilu 60-ih. Omeniti je potrebno še čevlje Yves Saint Laurent, ki so svoj navdih iskali v strukturi Eifflovega stolpa in so prav tako čudoviti in hkrati grobi kot sam stolp.

Yves Saint Laurent­

Yves Saint Laurent

Prihajajočo sezono torej investirajte v dober par čevljev, resnično si dajte duška in se poigrajte z domišljijo. Še vedno pa velja pravilo manj je več, zato je poleg vpadljivih čevljev najbolje izbrati oblačila klasičnih krojev in umirjenih barv, nakit pa pravzaprav ni potreben, saj njegovo vlogo odigrajo kar čevlji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj