Poleg močnih intenzivnih temnih barv je letos zelo »in« tudi tekoče črtalo za obrobo oči (liquid eye liner). Bodite izvirne in posezite še po kakšnih drugih barvah, kot je črna; kavno rjav, temno bordo in gozdno zelena so krasna izbira in nadomestek za klasično črno barvo, še posebej pa so privlačne, če vsebujejo zelo drobne bleščice (shimmer). Nanos tekoče obrobe na zgornji veki je lahko debelejši in na zunanjem delu očesa potegnjen navzgor in navzven, kar je primerno predvsem za zvečer ali posebne priložnosti, ali pa je črta tanjša in daje le videz gostejših in polnejših trepalnic. Vedno pa bodite pozorne na to, da na zunanjem delu očesa črte ne zaključite navzdol, temveč navzgor ali vsaj naravnost, sicer bo vaš pogled videti žalosten. Spodaj med trepalnice lahko nanesete obrobo s svinčnikom ali pa jo naredite kar s senčilom v ustrezni barvi (pri tem potrebujete kvaliteten čopič, za prvo silo pa so uporabne tudi navadne bebi paličice), da linija ne bo preostra, lahko pa spodnji del tudi izpustite.

Trendi ličenja jesen/zima 2005 Helena Rubinstein
 

Ker trendi zapovedujejo nasičene barve, bodo za ustnice tokrat prišle v poštev predvsem dobro pigmentirane šminke. Bogate barve vseh odtenkov rdeče so še posebej »in«, še zlasti bordo in bakreno rdeči, rdeča z zlatim leskom ter seveda klasična krvavo ali temno rdeča. V kolikor vaše ustnice niso dovolj definirane, nikar ne pozabite na črtalo za obrobo ustnic, ki vam bo dalo lepo obliko in definicijo. Barvno naj bo za odtenek temnejše od vaše šminke, črta pa vedno lepo zabrisana proti notranjemu delu ustnic, nikoli ostra in opazna. Če želite dati svojim ustnicam še dodaten videz polnosti, na sredino nanesite malo zelo sijočega bleščila v prosojni barvi ali taki, ki ne odstopa bistveno od barve vaše šminke.

V kolikor svojih ustnic ne želite poudarjati, pa posezite po naravnih, rožnato rjavkastih tonih, ki so zelo podobni naravni barvi vaših ustnic ali malo temnejši. Izogibajte se le zelo svetlim barvam, sploh bledo bež in bledo roza – ne sodijo med ustrezne jesensko-zimske barve, še manj pa na odrasle obraze.

 Trendi ličenja jesen/zima 2005 - tekoči eye liner, obroba oči  Trendi ličenja jesen/zima 2005 rdeče ustnice  Trendi ličenja jesen/zima 2005 nanašanje maskare
 Tekoči liner na zgornji veki  Rdeče ustnice  Nanašanje maskare

Seveda pa ne pozabite na rdečilo za lica v ustrezni barvi. Brez bo vaš obraz videti brezobličen in nedefiniran, make up pa preprosto nepopoln. Če imate ostala ličila (šminko, senčila) v hladnih barvah, pazite, da bo takšno tudi vaše rdečilo, lahko pa je tudi nevtralno. Če pa imate na sebi tople barve, naj bo tudi rdečilo toplo. Bronzer lahko mirne duše izpustite, če pa se boste vseeno odločile zanj, naj bo nanos zelo skromen, saj je naš cilj doseči moderen make up z močnejšimi barvami in ne naraven »sun-kissed look«.

Za zaključek ličenja ne pozabite še nekaj plasti (da, trepalnice naj bodo zelo poudarjene) maskare, ki vam trepalnic ne bo zlepila, temveč dodala volumen in dolžino.

Verjetno vas je veliko, ki že leta vztrajate pri enakem ličenju, vendar so spremembe na bolje vedno dobrodošle in ni bolj dolgočasnega od dolgoletnega vztrajanja pri istih barvah ali celo izdelkih. Bodite izvirne in drzne in poskusite kaj novega, drugačnega – z malo truda boste kot prenovljene, s tem pa tudi vaše počutje!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj