… svojo novo žensko kolekcijo. Predstavitev je bila sicer že 12. septembra, vendar so preprečili vstop novinarjem. Razlog za to je v Tomovem pritoževanju nad hitrostjo, s katero kolekcije prihajajo v medije.

tom_ford_zenska_kolekcija_pomlad_2011

Ženska kolekcija Toma Forda za pomlad 2011, fotograf Steven Maisel za Vogue

Tom, ki je, preden je začel samostojno kariero, oblikoval za modni hiši Gucci in YSL, se je zadnja leta osredotočil na moške. Zdaj pa je končno pripravil tudi žensko kolekcijo za pomlad 2011, o kateri je povedal: “Gre za individualnost. Resnična oblačila. Prave ženske. Za modno osveščene ženske med 25. in 75. letom starosti. Mislim, da ni potrebe, da se moda spreminja vsakih pet minut. Želim si, da bi bila to oblačila, ki jih lahko nosite dolgo – deset, dvajset let, jih zapustite svoji hčerki. Zakaj kupovati vintage oblačila, če lahko samo odprete svojo lastno omaro?”

Navidh za luksuzno kolekcijo je Tom Ford dobil v sedemdesetih letih preteklega stoletja. Kolekcija med drugim vključuje živo modro obleko z resicami in zapeljive obleke s hlačami, na voljo pa bo izključno v njegovih 16 trgovinah z moško modo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj