Pričakovanje otroka je za vsak par izjemna izkušnja. Pripravljanje na prihod dojenčka pomeni, da je potrebno urediti še veliko stvari. Potrebno je nakupiti obleke, previjalno mizo, urediti otroško sobico in celo izbrati ime. Malokdo pa se pred prihodom dojenčka in ustvarjanjem družine pogovori o vzgoji, ki jo želi imeti.

PREBERITE TUDI: 12 vprašanj in nasvetov, ki gredo nosečnicam na živce


5-minutna vaja

S partnerjem se morata uskladiti, kakšne vrednote želita v svoji družini. Vzemita papir in svinčnik in naj vsak pri sebi zapiše ti stvari, ki so jima bile iz otroštva najbolj všeč (recimo: “Vedno smo jedli zajtrk skupaj”) in tri stvari, ki vama niso bile všeč (“Nisem smel imeti psa”).

Presenečena bosta, kaj vama je pomembno in lažje bosta skupaj izoblikovala vrednote. Če se zavedata, da imata zaradi določenega obravnavanja v otroštvu morda tudi travme in posledice, potem vesta, kakšna starša si ne želita biti. Zagotovo bosta ugotovila, da vama je bil všeč kakovosten čas, ki ste ga preživeli kot otrok z družino. Spomini so namreč tisti, ki jih je vredno ustvarjati. Morda že zdaj začrtata nove navade, tradicijo in čudovite plane za vajino novo družino.

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj