… poguma, da se izvlečete in nadaljujete z življenjem. Zlomljeno srce močno vpliva na nas in pogosto nas prisili, da ukrepamo tako, da zaščitimo svoje srce. Velikokrat se ta dejanja pojavijo podzavestno, še preden se zavedamo motivov tega, kar počnemo. Vendar je to naravno, saj se želimo samo zaščititi pred nadaljnjo bolečino. Predstavljamo vam pogled na stvari, ki jih počnete, ker se bojite novega razočaranja.

Čustvena nedostopnost

Tudi če najdete nekoga, ki vam je všeč, se iz takšnih ali drugačnih razlogov preprosto ne bo izšlo – predvsem zato, ker ste čustveno nedostopni, ali se ne boste zlahka zavezali. To je zato, ker vam je koncept “za vedno” nekaj tujega. Preveč ste prestrašeni, da bi sploh začeli nekaj, kar bi lahko trajalo.

Potrebujete stalno potrjevanje

Ko vas je strah razočaranja ali zavrnitve, boste čutili prisilno potrebo po pridobitvi drugega mnenja o skoraj vsem. Naj bodo vaše izbire povezane s hrano ali modo, vedno potrebujete odobritev nekoga drugega. Prav tako se boste verjetno opravičili za veliko stvari, za katere se sploh ne bi potrebovali.

Želite, da je vse popolno

Ker se bojite zlomljenega srca, se ne boste zadovoljili z nič manj kot popolnim. To izhaja iz dejstva, da po stiski srca ljubezen začnete enačiti s popolnostjo. Začnete verjeti, da se je vaša prejšnja zveza končala, ker stvari niso bile popolne.

Veliko se boste šalili

Velikokrat imajo ljudje, ki v svojem osebnem življenju veliko trpijo, največji smisel za humor. Menijo, da jim smeh lahko pomaga pri prenašanju bolečine. Vendar to traja le nekaj trenutkov.

PREBERITE TUDI: Zakaj so ženske ob razpadu zveze bolj prizadete?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj