Vse  z enim samim razlogom – da bi bili srečn(ejš)i. Na to temo je spisanih nešteto spisov v zgodovini s strani znanih filozofov in mislecev, pa tudi člankov in knjig, ki so jih napisali psihologi, terapevti in drugi. Vsak mesec je na temo sreče napisanih preko 5000 člankov! Zatorej ni čudno, da na koncu ne vemo, kaj narediti in kako se lotiti.
 
 
Človek si torej želi biti srečen – a kako to doseči? Kaj moramo narediti za to? Se vpisati na tečaj joge? Redno meditirati? Napisati seznam stvari, za katere smo hvaležni? Brati knjige za osebno rast? …? Kaj je prvi korak, ki ga lahko naredimo – oz. ga kar moramo narediti – da bomo srečni?
 

Naša prepričanja

O tem, kako zelo naša prepričanja vplivajo na naše počutje in delovanje, je prav tako ogromno raziskanega in tudi napisanega. Torej naša prepričanja vplivajo tudi na to, kako srečni smo. Se pa pri tem ljudje v osnovi delijo na dve skupini: prva je prepričana, da na to, ali oz. koliko smo srečni, nimamo nikakršnega vpliva – stvar je nespremenljiva, 'zacementirana'; druga pa, da je to pod njihovim vplivom in torej lahko sami vplivajo na svoje počutje v svojo korist. Slednji so, jasno, na splošno srečnejši in redkeje simptome depresije.
 
Če torej verjamemo, da je naša sreča nekaj, na kar lahko sami vplivamo, bomo ne le srečnejši sami po sebi, temveč bomo, ker vemo, da lahko vplivamo, tudi dejansko kaj naredili za to, da bomo srečnejši.
 

Kje torej začeti?

Torej, če želite biti srečnejši, začnite pri sebi in svojih prepričanjih; nato nadaljujte pri svojih akcijah. Ko boste verjeli, da lahko sami vplivate na svoje boljše počutje, se boste tudi lotili dejavnosti, da ga boste izboljšali.
 
Tako npr. redna vadba in zdrava prehrana dokazano pozitivno vplivata na počutje in ker sedaj verjamete, da imate sami vpliv, se ju boste tudi lotili in pri njima tudi vztrajali! Enako seveda velja za hobije; poslušanje najljubše glasbe; druženje ipd. Vzemite si čas zase in za stvari, ki veste, da vas osrečujejo.
 
Srečno!smiley

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj