Test deluje tako, da ugotovi koncentracijo fosforne kisline v krvi. V predhodno opravljeni raziskavi, v kateri je sodelovalo 66 oseb, od tega jih je imelo 31 depresijo, so ugotovili povezavo med količino fosforne kisline in depresijo in sicer so imeli ljudje z depresijo v krvi manj fosfatidil etanolamina.

Novo odkriti test krvi v približno 5 minutah ugotovi količino fosforne kisline v krvi, iz česar se potem z veliko zanesljivostjo – kar 82 % – ugotovi, ali ima pacient depresijo. Tako bo test nudil lažje, hitrejše in predvsem bolj zanesljivo postavljanje diagnoze depresija, znanstveniki pa upajo, da bo čim hitreje odobren s strani pristojnih državnih organov.

Pretekli testi, ki so jih razvijali, so bili veliko bolj dolgotrajni in zahtevni, saj je bilo potrebno opraviti DNA analizo belih krvnih celic (belih krvničk).

Depresija je zelo pogosta bolezen. Strokovnjaki menijo, da v nekem obdobju svojega življenja trpi za depresijo šestina ljudi. Med njimi jih bo samo polovica poiskala strokovno pomoč in še precej manj jih bo ustrezno pomoč tudi prejelo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj