Ravno ko smo nekako naštudirali, kako izpopolniti videz nohtov ‘glazed donuts’, se je ta trend uradno začel umirjati. To seveda ne pomeni, da je ta bleščeča, sijoča manikira povsem ‘out’, a predstavljamo vam tudi nekaj prihajajočih vzorcev nohtov za pomlad, ki so tu, da popestrijo sezono. 

Seveda je na prizorišče prišla bolj barvita paleta od tiste, ki smo jo videvali čez zimo, čeprav morda ne v videzu, ki bi ga morda pričakovali. “Običajno se ljudje ob prihodu pomladi nagibajo k pastelnim odtenkom,” pravi mojstrica nohtov Zola Ganzorigt, med katere strankami sta tudi Hailey Bieber in Vanessa Hudgens.

Ganzorigtova napoveduje, da bo to veljalo tudi za letošnje leto, vendar pravi, da lahko pričakujemo sivkine, nebeško modre in metino zelene nohte, ki bodo namesto standardnih kremnih nude odtenkov dobili biseren ali žameten finish.

Pred vami je še več strokovnjakov, ki so nam predstavili najboljše videze nohtov, za katere napovedujejo, da se bodo to pomlad pojavljali na naših kanalih.

1. Pastelne barve: spomladanski paleti dodajte pravljični videz

Pastelne barve so spomladi zelo priljubljene in ni nujno, da je nežna paleta dolgočasna. Ganzorigt spodbuja ljudi, naj se odmaknejo od klasične sijoče manikire in raje eksperimentirajo z atraktivnimi zaključki, kot sta krom ali žamet. Za kromiran zaključek nanesite en do dva sloja izbrane pastelne barve in z gobico za nohte nanesite kromiran prah. Za žametni zaključek nanesite magnetni lak za nohte.

2. Ombré: na drzen način poudarite konice

“Ombré je zelo ‘in’,” pravi Choi. Vendar to ni ombré iz preteklih sezon. Choi pravi, da je tokratno bledenje bolj izrazito, več barve pa je osredotočene na konicah. “Vzemite majhno mehko gobico in na konicah nanesite temnejšo barvo, ki se postopoma izgublja proti obnohtni kožici,” pravi Choi in se ustavi približno na tretjini poti do nohtne posteljice. Če vam črna barva ne ustreza, lahko videz spremenite z različnimi barvnimi kombinacijami.

3. Mikrofrancoska manikira: z barvnim robom ohranite minimalizem

Klasična francoska manikira je to pomlad barvna. “V mojih salonih je najpogosteje zahtevan dizajn nohtov mikro-francoske manikire,” pravi Choi. Napoveduje, da bo ta videz vsaj v naslednjih nekaj mesecih zamenjal enobarvne pastelne barve.

4. Mlečni nohti: sicer nevtralno manikiro popestrite z bisernim zaključkom

Zdravi nohti nikoli ne gredo iz mode in letošnja pomlad ni izjema: “Prosojna biserna manikira je bila najbolj iskana in priljubljena na modnih stezah in modnih kampanjah te sezone,” pravi Choi. Opazili smo jo na revijah Sandy Liang in LoveShackFancy za jesen 2023. Gole nohte z mlečnim zaključkom lahko okrasite z enim do dvema nanosoma prosojnega mlečnega laka, kot sta JinSoon Pixie ali OPI Bubble Bath. To so vaši nohti, vendar boljši.

5. Francoski ombre: zabrišite linije dveh vzorcev

Če vam je všeč videz ombre in francoske manikire, zakaj bi izbirali? Združite ju za eteričen videz. “Učinek ombre razprši običajni kontrast in doda pridih subtilnosti,” pravi mojstrica nohtov Rita Remark. Da bi zabrisali linije, je plastenje bistvenega pomena, pravi Ganzorigt. Da bi ustvarili učinek gradienta, nanesite čim tanjše plasti laka. To omogoča, da se barve med seboj prelivajo.

6. Cvetlice: okrasite nohte s cvetličnim vzorcem

Naj bo še tako klišejsko, cvetlice vedno kričijo o pomladi. Vendar ne govorimo o eni nežni marjetici. “V cvetličnih modelih nohtov vidim veliko več podrobnosti, stranke pa si želijo glasnejše in bolj privlačne komplete,” pravi mojster za nohte Morgan Dixon.

7. Črn lak: to pomlad si lahko privoščite ta videz

Priljubljenost Wednesday Addams ne bo nikoli zares izginila, zato lahko vsako sezono pričakujemo nekaj razpoloženjskih manikir. Modeli na jesenskih revijah Rodarte in Alice and Olivia 2023 so se po modni pisti sprehodili z dolgimi nohti v obliki špic in premazanimi s črnim lakom. Pri Rodarteju je umetnica nohtov Danielle Candido dodala kovinski zaključek za malce več sijaja. V duhu pomladi predlaga, da črno uporabite kot barvo za poudarjanje (npr. nail art s črnimi cvetlicami) ali preizkusite francosko manikiro s temnimi konicami.

8. Negativni prostor: preizkusite vzorec le na polovici nohta

Letošnji trend je nekoliko drugačen od tradicionalnih ‘negativnih’ nohtov. Za razliko od preteklega videza je celoten noht pobarvan s prosojnim lakom, da je vzorec videti bolj uglajen. Ena od oblik negativnega prostora je črno-bela manikira Vanesse Hudgens, ki jo je nosila na podelitvi oskarjev. Umetnica za nohte Hang Nguyen priporoča, da te zapletene vzorce narišete s tankim čopičem za nohte.

PREBERITE TUDI: Ti trije odtenki šmink bodo najbolj modni v letu 2023

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj